Malzemeler



1 adet kabak
1 adet küçük sogan
4 adet yumurta
dereotu

zeytinyagi

Hazırlanışı



Kabaklar soyulup, küp küp doğranır.
Soğan da yemeklik şekilde doğranır.
Zeytinyağı tavada kızdırılıp soğan soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kabaklar da ilave edilip biraz çevrilir.
Dereotu ilave edilip, biraz daha pişirilir.
En son yumurtalar kırılıp pişirilir.


Notlar



Zeytinyağı yerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı da kullanabilirsiniz.
Kabaklı karışımdan fazlaca hazırlayıp porsiyonlara bölüp derindondurucuda saklayabilirsiniz. Canınız istediğinizde hemen çıkartıp pişirebilirsiniz.
İçine kıyma koyarak da yapabilirsiniz.
Dereotu yerine maydanoz da koyabilirsiniz.
Taze soğanın yeşil sapları çok yakışır.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 487
favori
like
share
refik Tarih: 04.09.2008 14:45
değerli tariflerin için ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 18.08.2008 18:52
Çok güzel olur,eline saglık Nerqish.
COCO Tarih: 10.06.2008 21:47
Paylasima tesekkürler.