1 adet kabak
1 adet küçük sogan
4 adet yumurta
dereotu
zeytinyagi
Hazırlanışı
Kabaklar soyulup, küp küp doğranır.
Soğan da yemeklik şekilde doğranır.
Zeytinyağı tavada kızdırılıp soğan soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kabaklar da ilave edilip biraz çevrilir.
Dereotu ilave edilip, biraz daha pişirilir.
En son yumurtalar kırılıp pişirilir.
Notlar
Zeytinyağı yerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı da kullanabilirsiniz.
Kabaklı karışımdan fazlaca hazırlayıp porsiyonlara bölüp derindondurucuda saklayabilirsiniz. Canınız istediğinizde hemen çıkartıp pişirebilirsiniz.
İçine kıyma koyarak da yapabilirsiniz.
Dereotu yerine maydanoz da koyabilirsiniz.
Taze soğanın yeşil sapları çok yakışır.