Kabaklı Yumurta

Son güncelleme: 04.09.2008 13:45

  • noimage
    Malzemeler



    1 adet kabak
    1 adet küçük sogan
    4 adet yumurta
    dereotu

    zeytinyagi

    Hazırlanışı



    Kabaklar soyulup, küp küp doğranır.
    Soğan da yemeklik şekilde doğranır.
    Zeytinyağı tavada kızdırılıp soğan soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
    Kabaklar da ilave edilip biraz çevrilir.
    Dereotu ilave edilip, biraz daha pişirilir.
    En son yumurtalar kırılıp pişirilir.

    noimage
    Notlar



    Zeytinyağı yerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı da kullanabilirsiniz.
    Kabaklı karışımdan fazlaca hazırlayıp porsiyonlara bölüp derindondurucuda saklayabilirsiniz. Canınız istediğinizde hemen çıkartıp pişirebilirsiniz.
    İçine kıyma koyarak da yapabilirsiniz.
    Dereotu yerine maydanoz da koyabilirsiniz.
    Taze soğanın yeşil sapları çok yakışır.
#05.06.2008 10:37 0 0 0
  • Paylasima tesekkürler.
#10.06.2008 20:47 0 0 0
  • Çok güzel olur,eline saglık Nerqish.
#18.08.2008 17:52 0 0 0
  • değerli tariflerin için ellerine sağlık
#04.09.2008 13:45 0 0 0