Lezzetli ve hafif bir tatlı.

Malzemeler

Tabanı için


6 adet elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı seker

Kreması için


3 adet yumurta sarisi
800 ml sut (4 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı seker

Beze için

* 3 adet yumurta beyazı
* 4 yemek kaşığı şeker
* 1 tutam tuz

Hazırlanışı



Elmaların kabukları soyulup rendelenir.
Elmalar, şeker ve ceviz ile pişirilip fırına girebilen bir kaba konulur.
Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır.
Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır.
Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Krema biraz soğuyunca elmaların üzerine boşaltılır.
Yumurta beyazları kar gibi oluncaya kadar çırpılır.
�?eker ve tuz ilave edilir.
Kremanın üzeri yumurta karları ile kaplanır.
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında kapağı açık şekilde üzeri pembeleşinceye kadar kızrtılır.
Önce dışarıda sonra da dolapta soğutulup servis edilir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 397
favori
like
share
sedasedan Tarih: 12.08.2008 18:54
güzel tatlıymış
brad58 Tarih: 17.07.2008 16:56
asdasdasdasd
galatalordumaaz Tarih: 06.06.2008 20:54
cok tsk
sebox Tarih: 06.06.2008 15:26
tesekkurler..
Grace Tarih: 05.06.2008 17:13
eline sağlık güzel tarif
SU-PERISI Tarih: 05.06.2008 17:00
Eline saglık,çok güzel görünüyor.