Almanya - Düşmanlığın bu kadarı: 54-1

Son güncelleme: 05.06.2008 19:14
  • Almanya'da amatör bir Türk takımının bir üst lige yükselmemesi için Alman takımlar şike yaptılar

    Vatan gazetesinin haberine göre ligde ikinci sırada bulunan ve son haftaya 37 gol averajıyla önde girerek C Ligi'ne çıkmayı garantilediğini düşünen Türk takımı Germania Nippes II'nin hayali, SpVg Rheinkassel Langel II'in attığı 54 golle sona erdi.

    noimage

    İki Alman takımı arasında oynanan şikeli maçın takımlarının bir üst lige çıkmasını engellemek olduğunu belirten Germania Nippes Kulübü Başkanı Ercan Kabakçı, "Böyle bir şeye göz yumamayız. Futbol centilmenlik sporudur. Bizim bir üst lige çıkmamızı engellemek için yapılan bu davranış sportmenliğe yakışmamaktadır. Futbol federasyonuna şikayette bulundukö dedi.

    Köln Kreisliga D'de sezon boyunca başarılı bir mücadele vererek yakın takipçisine 37 gol averajıyla ligde ikinci sıraya yerleşen Türk takımı Germania Nippes II'nin C Ligi'ne çıkmasını önlemek için iki Alman takımı, büyük bir skandala imza attı. Ligin son haftasında üçüncü sırada bulunan SpVg Rheinkassel-Langel II ile rakibi DJK Löwe II arasındaki karşılaşmanın 54-1 gibi farklı sonuçlanması tüm dikkatleri bu maça çekti. Maç boyunca adeta ayaklarına top değmeyen DJK Löwe'nin oyuncuları sadece bir gol atarken, rakip Alman takımdan 54 gol yiyerek futbol tarihine geçtiler.

    Rheinkassel-Langel'in rakibine her 100 saniyede bir gol attığı bu sıra dışı maçın nedeninin ise Türk takımı Germania Nippes II'nin çıkışını önlemek olduğu öne sürüldü. Türk takımı son haftaya 37 gol averajıyla, SpVg Rheinkassel Langel II'nin önünde ligde ikinci sırada girdi. C ligine yükselmesi kesin gözüyle bakılan Germania Nippes II, son maçını da DİTİB Spor II'ye karşı 10-0 kazanmasına rağmen, yakın takipçisinin 54-1 gibi farklı galibiyetine yetişemeyince, bir üst lige çıkma rüyaları hayal oldu.

    İki Alman takımı arasında oynanan şikeli maçın takımlarının bir üst lige çıkmasını engellemek olduğunu belirten Germania Nippes Kulübü Başkanı Ercan Kabakçı, tepkisini şöyle dile getirdi:

    "Böyle bir rezalete göz yumamayız. Futbol centilmenlik sporudur. Bizim çıkmamızı engellemek için yapılan bu davranış sportmenliğe kesinlikle yakışmamaktadır. Futbol federasyonuna giderek şikayette bulunduk. Zaten Federasyon bizim şikayetimizden önce soruşturma başlatmış. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bundan bir ay önce DJK Löwe II takımıyla maç yapmıştık. O maçta illegal bir oyuncu oynattıkları iddiasıyla Futbol Federasyonu'na şikayette bulunduk. Bu şikayetimizden ötürü bize böyle düşmanca davrandıklarını düşünüyorum. DJK Löwe II zaten ligde sürekli sorun çıkartan bir takım. Maçlarda başka takımlarla çıkarttıkları kavgalardan ötürü Federasyon bu sezon 6 puanlarını silmişti." Germania Nippes II Takımı'nın forvet oyuncusu Muhammet Tosun (23) da yaşananlardan üzüntü duyduklarını belirterek, "Centilmenliğe sığmayan bir davranış. Takım olarak hepimiz çok üzgünüz" dedi.

    Bölge Futbol Komisyonu Başkanı Herman-Josef Schmitz ise iki takım arasında 54-1 gibi böylesine farklı bir skorla biten maçı, "Ahlaksız bir davranışö olarak nitelendirdi. Olayın futbol federasyonuna bildirildiğini söyleyen Schmitz, buradan alınacak kararın sportmence olmasını beklediğini de sözlerine ekledi. Karşılaşmayı yöneten hakem Helmut Koch de Express gazetesine yaptığı açıklamada, "Benim de elim kolum bağlandı. Maçı karşı takımın pasif oyunu yüzünden kesemezdim. Böyle bir şey hayatım boyunca ne duydum, ne de yaşadım. Kendimi, dalga geçilmiş gibi hissediyorum" diye konuştu.
#05.06.2008 14:46 0 0 0
  • ayippe bu kadarda olmaz yani
#05.06.2008 16:42 0 0 0
#05.06.2008 19:14 0 0 0