Devler Ligi’nde ilklerin gecesi

Son güncelleme: 11.12.2004 09:45
  • Devler Ligi’nde ilk 5 maç sonunda iddiasını kaybeden Deportivo La Coruna, dün geceki Monaco maçından da 5-0 mağlup ayrılınca, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir grubu gol atamadan kapatan ilk takım oldu.

    İngiliz takımları tarihlerinde ilk kez fire vermeden 4 takımla ikinci tura çıkmayı başarırken, Fenerbahçe’nin yıldızı Tuncay Şanlı Türk futbol tarihinin Şampiyonlar Ligi’nde hat-trick yapan ilk futbolcusu oldu. Belçika şampiyonu Anderlecht de kupa tarihinde puan alamayan beşinci takım olmaktan kurtulamadı.

    Şampiyonlar Ligi 1. tur grup maçlarının son gecesinde, Deportivo’nun Monaco kabusuna bir perde daha eklendi. Geçtiğimiz yıl 5 Kasım’da kupa tarihinin en gollü maçında rakibini 8-3 yenen Monaco, bu sezon da evinde 10 dakikaya iki gol sığdırınca İspanyollar’a önceki yılı hatırlatmıştı. Dün gece deplasmanda kilit oyuncularından yoksun Deportivo’yu 5-0 mağlup eden Monaco, hem lig tarihinin en farklı deplasman skorlarından birine imza attı, hem de rakibinin grubu golsüz tamamlamasına neden oldu. Deportivo, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir grubu gol atamadan kapatan ilk takım oldu.

    TUNCAY’DAN 2 REKOR
    Fenerbahçe’nin bir İngiliz takımına karşı en farklı galibiyetine imza attığı akşamın yıldızı Tuncay Şanlı, Türk futbol tarihine adını Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta 3 gol birden atan ilk oyuncu olarak yazdırdı.
    Daha önce Hakan Şükür, Tugay Kerimoğlu, Oktay Derelioğlu, Ahmet Dursun ve Sergen Yalçın bir maçta iki gol atmayı başarmışlardı. Tuncay ayrıca grubu 5 golle bitirerek, Hakan Şükür’e ait ulusal rekoru egale etmiş oldu.

    İNGİLİZLER FİRESİZ
    İngiltere, Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya ilk kez 4 takımla birden kalmayı başarırken, 3 İtalyan takımı 2. tura grup lideri olarak çıkmanın gururunu yaşadı.

    Juventus 16 puanla 1. turun en başarılı, Lyon da 17 golle en skorer takımı olurken, Anderlecht Şampiyonlar Ligi’ne puansız veda eden beşinci takım olmaktan kurtulamadı. Belçika şampiyonu, kalesinde gördüğü 17 golle de 32 takımın en başarısızı olduğunu tescilledi.
    Ukrayna ve Yunanistan’ın her iki takımı gruplarında üçüncü olarak UEFA Kupası’nda son 32’ye kalırken, gruplarda tek temsilcisi olan ülkelerden sadece Portekiz son 16’da temsil edilecek.

    UEFA’DA 32’DE 20 BELLİ
    UEFA Kupası’nda 3. turda mücadele edecek 32 takımdan 20’si belli oldu. Hollanda ekipleri Ajax, AZ Alkmaar ve Feyenoord son 32’de yerlerini garantilerken, Heerenveen de son hafta turu geçmeye çalışacak. İspanya’nın garantileyen üç temsilcisi Valencia, Sevilla ve Villareal. Athletic Bilbao ve Real Zaragoza’nın da 3. tur şansı devam ediyor.
    Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk ve Dnipro, Ukrayna’nın Avrupa kupalarında kalan son temsilcileri ve son 32’de yer almayı garantilediler. Şampiyonlar Ligi’nden gelen iki Yunan ekibi Panathinaikos ve Olympiacos’a, önümüzdeki hafta Panionios da katılmaya çalışacak.

    UEFA Kupası’nda 3. turda yer almayı garantileyen 20 takım şöyle:
    Ajax, AZ Alkmaar, Feyenoord (Hollanda), Valencia, Sevilla, Villarreal (İspanya), Shakhtar Donetsk, Dynamo Kiev, Dnipro Dnipropetrovsk (Ukrayna), Panathinaikos, Olympiakos (Yunanistan), Newcastle United, Middlesbrough (İngiltere), CSKA Moskova (Rusya), Fenerbahçe (Türkiye), Schalke 04 (Almanya), Steaua Bükreş (Romanya), Benfica (Portekiz), Partizan (Sırbistan Karadağ), Lille (Fransa).
#11.12.2004 09:45 0 0 0