MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aş (kesilmiş beyaz erişte)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kuru nane

YAPILIŞI:

Yeşil mercimeği yıkadıktan sonra üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakın. Mercimek iyice yumuşadığında üzerine 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Mercimekli su kaynamaya başladığında kesilmiş erişteyi tuzla beraber suya ekleyin ve birkaç dakika karıştırın. Karıştırdıkça eriştelerin birbirine yapışmasını engellemiş olursunuz. Erişteler iyice yumuşadığında çorbayı ateşten alın.
Öte yandan ufak bir tavaya yağ koyarak, eriyince unu ekleyin ve sürekli karıştırarak unun rengi pespembe oluncaya kadar kavurun. Kavrulan unun içine kuru naneyi de ekleyip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını söndürün. Sonra bu kuru naneli un kavurmasını karıştırarak sıcak çorbanın içine aktarın ve sıcak sıcak servise sunun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 490
favori
like
share
dincay mahmut Tarih: 24.08.2008 13:46
yemek tarifleriniz icin cok tesekkur ederim.yalniz yasiyan bir insanim cok istifade ettim.
COCO Tarih: 14.06.2008 15:08