MALZEMELER

2 Su bardağı elma sirkesi
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
125 gr havuç
125 gr yeşil fasulye
125 gr arpacık soğan
125 gr yeşil ve kırmızı biber
125 gr kereviz yaprağı ve kökü
125 gr karnabahar
3 Baş sarmısak
1 Demet dereotu
YAPILIŞI:

Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın. Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.
Tuz ve şekeri ilave edin. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
1 gün serin bir yerde bekletin. 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1877
favori
like
share
muratt79 Tarih: 23.09.2008 23:12
paylaşım için teşekürler
alex_de_souza Tarih: 10.08.2008 10:55
bu tursu cok güzel
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 14.07.2008 21:23
ellerine saqlık
refik Tarih: 06.06.2008 16:16
ellerine sağlık tariflerin için teşekkürler