Malzemeler

* 2 adet tavuk budu
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* zeytinyağı
* karabiber
* Defne Yaprağı
* tuz

Hazırlanışı

1. Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır.
2. Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir.
3. Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.
4. Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir.
5. Domates suyunu çekince altı kapatılır.
6. Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır.
7. Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır.
8. Üstüne haşlanmış pirinç konulur.
9. Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir.
10. Karabiber serpilir.
11. Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir.
12. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1025
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:27
teşekkürler paylaşım için
SU-PERISI Tarih: 08.06.2008 00:29
Emegine saglık Nerqish.