Malzemeler

* 6 yaprak lazanya
* 200 gram kıyma
* 100 gram mantar konservesi
* 100 gram kaşar peynir
* 6-7 adet arpacık soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı şeker
* tuz

Beşamel sos için

* 1,5 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığızeytin yağı
* 2 çorba kaşığı un
* 100 gram kaşar peynir

Hazırlanışı

1. Lazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı gibi yaklaşık 10 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır.
2. Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur.
3. Kıyma ve salça ilave edilip kavrulur.
4. Mantar, şeker ve tuz ilave edilip altı kapatılır.
5. Un yağ ile kavrulur.
6. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
7. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
8. Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.
9. İlk yaprak serilir.
10. Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir.
11. Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.
12. En üste rendelenmiş kaşar serpilir.
13. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1053
favori
like
share
nehirxx Tarih: 14.07.2008 12:56
TEŞEKKÜRLER....
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:50
paylaşım için çok thanks....