Hollanda'da iş yapabilmek için spesifik bir yasal forma ihtiyaç duyulmamaktadır. Hollandalı, Avrupa Birliği veya diğer bir yabancı ülke kökenli herhangi bir kişi, ortaklık veya şirket Hollanda Yasalarına veya yabancılara ilgili diğer yasalara göre Hollanda'da iş kurabilir ve faaliyet gösterebilir.
Birçok yabancı kuruluş Hollanda'da bir acenta tarafından temsil edilmektedir. Eğer acenta yabancı kuruluşa bağlı bir şube gibi faaliyet gösteriyorsa, acenta ilgili kuruluşun Hollanda'daki şubesi('Filiaal') formunu alabilir veya bir Hollanda kuruluşu niteliği kazandırılmak isteniyor ise yeni bir şirket, genellikle bir Limited Şirket('B.V.') kurulur.
İşi kuracak girişimci, kendisi Hollanda'da bizzat işin başında bulunmak istiyorsa Hollanda'ya gelmeden önce bulunduğu ülkedeki Hollanda Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurarak geçici bir oturum izni (MVV-permit) almalıdır. Daha sonra daimi oturum izni için bulunduğu bölgedeki yabancılar polisine ve belediyeye başvurmalıdır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3596
favori
like
share
CADIKIZ Tarih: 08.06.2008 14:29
Peki ya TR,de boyle bir girisime basvurmak istense o nasil olcak biraz bilgi versene marab:20: