Malzemeler

* 1 + 1/3 su bardağı ılık su
* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker
* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı haşhaş tohumu

Hazırlanışı

1. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
3. Kabaran hamur tekrar yoğurulur.
4. Yoğurulan hamur tezgaha açılır.
5. Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır.
6. Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır.
7. Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır.
8. Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir.
9. 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1065
favori
like
share
eaten Tarih: 20.07.2008 05:35
teşekkür ler paylaşım için
tacco Tarih: 17.07.2008 23:07
tesekkürler, iyi tarife
eflaatun Tarih: 08.07.2008 13:01
hashaslı harikaa..
herhangibirsey Tarih: 28.06.2008 12:53
ya muhteşem annem eskiden yapardı görünce direkt bakakaldım
bastırdım eve gidince yapıcam
oguzhanxxx Tarih: 18.06.2008 18:13
Emeginize saglik...
AYIŞIĞI Tarih: 11.06.2008 13:50
ellerine sağlık canım
otmantı Tarih: 10.06.2008 15:13
Çok güzel bir ekmek tavsiye ederim
BoardBeLasi Tarih: 10.06.2008 14:10
ellerine saglik nergish
SU-PERISI Tarih: 10.06.2008 14:06
Haşhaşlı ekmegi çok severim,eline saglık.