Malzemeler:
3 kilo vişne
Şurubu için:

3 kavanoz soğuk su
1.5 kavanoz şeker
Yapılışı

Önce şekerli şurubu hazırlanır. Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur. Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır. Altı kapanır.
Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanır.İstenirse çekirdekleri çıkarılır
vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır. Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır.
Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur.
Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır. (Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin).Böylece pastörize edilmiş olunur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2064
favori
like
share
black_king Tarih: 18.03.2009 21:43
Teşekkürler ablacım...
UltrAsLaN-Brky Tarih: 21.02.2009 14:09
Teşekkürler paylaşım için ..
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 14.07.2008 21:10
emeqine saqlık
samican Tarih: 01.07.2008 11:11
tşkler .
elinize saglık
AYIŞIĞI Tarih: 11.06.2008 15:16
[FONT="Arial Narrow"]teşekkürler superisi...
COCO Tarih: 10.06.2008 21:57
Paylasima tesekkür.