Vişne Konservesi

Son güncelleme: 18.03.2009 20:43
  • Malzemeler:
    3 kilo vişne
    Şurubu için:

    3 kavanoz soğuk su
    1.5 kavanoz şeker
    Yapılışı

    Önce şekerli şurubu hazırlanır. Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur. Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır. Altı kapanır.
    Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanır.İstenirse çekirdekleri çıkarılır
    vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır. Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır.
    Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur.
    Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır. (Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin).Böylece pastörize edilmiş olunur.
#09.06.2008 23:43 0 0 0
  • Paylasima tesekkür.
#10.06.2008 20:57 0 0 0
  • teşekkürler superisi...
#11.06.2008 14:16 0 0 0
  • tşkler .
    elinize saglık:)
#01.07.2008 10:11 0 0 0
  • emeqine saqlık
#14.07.2008 20:10 0 0 0
  • Teşekkürler paylaşım için ..
#21.02.2009 13:09 0 0 0
  • Teşekkürler ablacım...
#18.03.2009 20:43 0 0 0