Malzemeler:

3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistan cevizi
1/2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:

4,5 Su bardağı su
4,5 Su bardağı şeker
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;

Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın.
Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim.
Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 804
favori
like
share
senseofhuman Tarih: 19.08.2008 22:04
teşekkürler
rihannakolik_esmer Tarih: 19.08.2008 19:04
cok severm ben tatlilaroı yahw
feriştah Tarih: 18.08.2008 14:02
:20:
Minik SeRCe_ Tarih: 16.08.2008 00:17
off yemede yaninda yat misali canim cekti cok guzel duruyor alip yesem hemen..tskrler..
sevdagül Tarih: 08.08.2008 10:58
COK GUSEL OLUOMUS
OKS_GAZİSİ Tarih: 01.08.2008 16:38
slm
SquadroN Tarih: 31.07.2008 14:46
Sağolasın
sscan28 Tarih: 30.07.2008 22:22
saolasın
CA-CHALLENGE Tarih: 10.07.2008 18:01
paylaşımın için teşekkürler