Malzemeler:

3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistan cevizi
1/2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:

4,5 Su bardağı su
4,5 Su bardağı şeker
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;

Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın.
Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim.
Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 784
favori
like
share
senseofhuman Tarih: 19.08.2008 23:04
teşekkürler
rihannakolik_esmer Tarih: 19.08.2008 20:04
cok severm ben tatlilaroı yahw
feriştah Tarih: 18.08.2008 15:02
:20:
Minik SeRCe_ Tarih: 16.08.2008 01:17
off yemede yaninda yat misali canim cekti cok guzel duruyor alip yesem hemen..tskrler..
sevdagül Tarih: 08.08.2008 11:58
COK GUSEL OLUOMUS
OKS_GAZİSİ Tarih: 01.08.2008 17:38
slm
SquadroN Tarih: 31.07.2008 15:46
Sağolasın
sscan28 Tarih: 30.07.2008 23:22
saolasın
CA-CHALLENGE Tarih: 10.07.2008 19:01
paylaşımın için teşekkürler