Malzemeler:

1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı süt

Hazırlanışı:

Yumurta sarısını porselen bir kaseye kırın.
Kaşıkla karıştırarak ezin, sonra içine 1 su bardağı sütü ilave edip tekrardan karıştırın (mümkünse önceden kaynatılmış soğutulmuş süt kullanın).
Çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırıp kaynayan çorbanın içine katın.
Karıştırılarak bir taşım kaynatıp ateşten alın.
NOT : Yumurtalı sütü ekledikten sonra çok kaynatmayın, yoksa koyduğunuz karışım kesilebilir ve bu da çorbanın hem görüntüsünü hem de lezzetini bozar.
Süt pastörize ise önceden kaynatmanıza gerek yok.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 601
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:13
paylaşım için çok thanks....
COCO Tarih: 19.06.2008 22:25
Sag ol.