Malzemeler:

Bir kilo kabak
250 gram kıyma
Bir fincan pirinç
Tuz, karabiber
Bir kaşık pekmez
Bir kaşık erik ekşisi
Bir fincan zeytinyağı
Üç adet domates
Kızartma yağı

Hazırlanışı:

Kabak, yıkanıp temizlenir. Kabuğu kazınır. İçleri oyulduktan sonra yağda kızartılır. Kıyma, pirinç ve rendelenmiş domatesler tuz ve zeytinyağı ile birlikte karıştırılıp kızarmış kabaklara doldurulur. Ateşe dayanıklı tepsiye dizilir. Suyu eklenir. Karabiberi ekilir. En son üstüne pekmez gezdirilip, fırına sürülür. Yarım saatle kırk beş dakika arasında pişecektir. Fırından alır almaz üstüne erik ekşisi gezdirilip, servis yapılır.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 548
favori
like
share
COCO Tarih: 19.06.2008 22:18
Eline saglik.