Malzemeler

4 Adet patlıcan
2 Adet domates
1 Diş sarmısak
1 Adet taze soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Adet sivribiber
1 Çay bardağı sızma zeytinyağı
1 Adet limon suyu
Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları közleyip saplarını zedelemeden kabuklarını temizleyin.
Bir tavada rendelenmiş domates, dövülmüş sarmısak, doğranmış soğan ve salça ile sos hazırlayın.
Patlıcanları servis tabağına alıp saplarından ayırmadan uzunlamasına dilimleyin, kuş şekli verip biberle süsleyin.
Üzerine hazırladığınız sosu ve zeytinyağını gezdirin.
Limon sıkıp ılık yada soğuk olarak servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 527
favori
like
share
refik Tarih: 24.11.2008 17:34
Tarif için teşekkürler su-perısı
enisio1 Tarih: 18.09.2008 07:33
teşekür ettim
BoardBeLasi Tarih: 16.09.2008 21:33
ellerine saglik su perisi
necati1923 Tarih: 11.09.2008 00:23
lezzetli bir yemek gibi. ama kuş şeklini nasıl verebiliriz ki bir patlıcana?
COCO Tarih: 19.06.2008 22:15
Tesekkürler.