Malzemeler (10 cm’lik kelepçeli kalıp için)

Tabanı için

* 8 adet haylayf bisküvi
* 1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
* 3 yemek kaşığı kestane püresi

Kreması için

* 30 ml krema
* 80 gram labne
* 1 yemek kaşığı kaymak
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı vanilyalı puding
* 1 adet yumurta sarısı

Üstü için

* kestane şekeri

Hazırlanışı

1. Erimiş tereyağı ile ezilmiş haylayf iyice ovulur.
2. Yağlanmış kalıbın içine hamur haline gelmiş bisküvi bastırılarak yerleştirilir.
3. Üzerine kestane püresi konulur.
4. Krema, labne, kaymak, yumurta sarısı iyice çırpılır.
5. Seker ve vanilyalı toz puding eklenir.
6. Hazırlanan tabanın üzerine krema dökülür.
7. 175 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
8. Fırının içinde soğutulup 1 gece bekletildikten sonra üzeri kestane ile süslendikten sonra servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 353
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 11.06.2008 23:27
Çok güzel görünüyorlar,kestaneli bütün pastalar ayrı bir güzel oluyorlar.
AYIŞIĞI Tarih: 11.06.2008 15:19
oo bu süper birşeye benziyor mutlaka deneyeceğim..