Malzemeler

* 1 su bardağı pirinç
* 1/4 su bardağı file badem
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 1/4 su bardağı kaynar su
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
* tuz

Hazırlanışı

1. Pirinçler yıkanıp, bir süzgeçte tamamen kuruyana kadar bekletilir.
2. Tereyağ ve sıvı yağ ısıtılır.
3. File bademler rengi dönene kadar kavrulur.
4. Suyu süzülen pirinçler de bademlere eklenerek yarım dakika kadar kavrulur.
5. Kaynar su ilave edilip suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarka pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 448
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 21.06.2008 14:28
Bademli pilavı çok severim,emegine saglık.
COCO Tarih: 19.06.2008 22:13
Tesekkürler güzelim.