Yaz Sebze Çorbası

Son güncelleme: 14.06.2008 12:58
  • Malzemeler
    3 bardak et suyu
    1Çorba kaşığı un
    1çorba kaşığı sade yağ
    1 adet yumurta
    1 adet soğan
    3 kaşık süt
    Kabak, fasulye, İç bezelye, patates, havuç (herbiri 300 gram)
    Yeteri kadar tuz.


    YAPIMI
    Sebzeler küçük, küçük ve arzu edilen şekillerde kesilir. Yıkandıktan sonra pişecek kap içinde bir defa su ile haşlanır ve süzülür. Sonra üzerine üç bardak et suyu ilâve edilerek pişirilir. Bir kap içine yağ, un konularak tel ya da kaşıkla vurulur. Pişmiş çorbanın suyu bir süzgeçten, kavurduğumuz una süzülür, kokusu çıkıncaya kadar kaynatılır. Yumurta şarısı ile süt karıştırılarak sebzenin üzerine süzülür. Kıyılmış maydanoz ilâve edilir.
#11.06.2008 09:54 0 0 0
  • Emegine saglık.
#11.06.2008 22:22 0 0 0
  • cok lezzetli görünüyor
#14.06.2008 12:58 0 0 0