Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz

İçine;
yarım kg ıspanak
250 gram beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı

Üzerine;
2 adet yumurta akı
sıvıyağ
çörekotu

Hazırlanışı
Un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Yapraklarını ince ince doğrayın. Derince bir kapta, beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın. Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Artan hamuru yeniden yoğurup, açın. Hamur bitene kadar kesme işlemine devame din. Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürün. Bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirin. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kurabiyelerin üzerine sıvıyağ sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 403
favori
like
share