Tavuklu türlü-tavuk yemekleri




TAVUKLU YAZ TÜRLÜSÜ

MALZEMESİ

1 kg tavuk kuşbaşı

2 adet soğan

2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı siyah zeytin

1 adet sivri biber

2 diş sarmısak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kekik

YAPILIŞI

Kuşbaşı tavuğu ve Domalık biberleri temizleyip halka halka doğrayın. Domatesleri rendeleyin.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Sarmsakları ezin.

Soğan soyup yarım veya halkalar halinde doğrayın. Margarini tavada eritin soğanları pembeleştirin.

Tavukları ekleyip kavurun. Biberleri ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve kekik ilave edip karıştırarak 15 dakika pişirin.

Rendelenmiş domates, zeytin ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın kısık ateşte pişirin.

Sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 859
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:25
teşekkürler paylaşım için
samican Tarih: 01.07.2008 11:56
tşkler...
COCO Tarih: 26.06.2008 23:44
Nerqish Tarih: 19.06.2008 12:49
[COLOR="SlateGray"]eline saglik abi cok guzel gozukuyor
SU-PERISI Tarih: 16.06.2008 17:49
Tarif için teşekkürler GS2004.
Tavuk yemekleri bölümüne alıyorum.