seyhanerden Hosgelmissin kardesim:3:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 14913
favori
like
share
GS2004 Tarih: 19.01.2010 21:11





Malzemeler





- 4 Orta Boy Kabak
- 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Demet Taze Soğan
- 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
- Tuz ve Su
- Yoğurt (süzme tercih edilir)
- 4-5 Diş Sarmısak
- 1/2 Çay Bardağı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber

Nuraniye
Süre:50 dk - 4 Kişilik
Yapılışı

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.
GS2004 Tarih: 19.01.2010 21:10



Malzemeler
- 3 adet domates
- 2 adet biber
- 4 sap taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- Yarım demet semizotu
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- Tuz

Semizotu Salatası
Süre:8 dk - 2 Kişilik
Yapılışı
Semizotunu, yeşil soğanı, maydonozu ve taze naneyi iri şekilde doğrayın. Karıştırma kabına tüm yeşillikleri alın ve üzerine doğradığınız domatesi ve biberi de ilave edin. Sosu için ise zeytinyağını ve nar ekşisini karıştırın. Sosu hazırladığınız karışımın üzerinde gezdirin.
GS2004 Tarih: 11.01.2009 13:49
seyhanerden Hosgelmissin kardesim:3:
seyhanerden Tarih: 29.09.2008 15:32
saol çok güzel olmuş
SquadroN Tarih: 31.07.2008 10:30
teşekürler
GS2004 Tarih: 17.06.2008 23:25
konu sizi ilgilendirdiyi icin bende size tesekkür ediyorum kardesim
AYIŞIĞI Tarih: 16.06.2008 19:19
[FONT="Arial Narrow"]teşekkürler...
GS2004 Tarih: 16.06.2008 19:10
:3:
SU-PERISI Tarih: 16.06.2008 19:08
paylaşım için teşekkürler.