Malzemeler

1 adet büyük kefal
1 adet küçük baş sogan
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
1 adet defne yaprağı
1 kase rus salatası
Yarım kase mayonez
8-10 adet kornişon turşu

Yapılışı.

Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz. Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin. Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin. Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun.
Etini kılçığından ve derisinden temizleyin. Başını ve kuyruğunu ayırın. Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin. Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın. Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin. Balık şekli verin.
Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin. Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 403
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:59
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 19.06.2008 22:30
Tesekkürler.