Hırvatistan 2-4 Turkiye Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Karşılaşması Çeyrek final

Son güncelleme: 23.06.2008 16:10
  • Hırvatistan Turkiye Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Karşılaşması

    Hırvatistan Turkiye

    20.06.2008

    Ceyrek final
    macin baslama saati turkiye saati ile 21.45
#17.06.2008 11:19 0 0 0
  • ELINIZE SAGLIK TESEKKURLER MAIN BOARD YONETICILERI SIZI SEVIYORUM
#17.06.2008 11:24 0 0 0
  • bizde sizleri
#17.06.2008 11:29 0 0 0
  • İnşallah bu maçıda alacağız...
#18.06.2008 09:56 0 0 0
  • alirsak zaten final oynayacagimizdan eminim
#18.06.2008 10:00 0 0 0
  • bu mac bizim :)
#18.06.2008 13:33 0 0 0
  • milli maçımızı yönetecek hakem
    A Milli Takımımızın, Hırvatistan ile oynayacağı 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında görev alacak hakemler açıklandı.

    Türkiye'nin 20 Haziran Cuma günü Hırvatistan ile yapacağı maçı,
    İtalyan hakem Roberto Rosetti yönetecek.
    noimage
    2003 yılından bu yana uluslararası maçlarda görev alan 41 yaşındaki Rosetti, 2006 Dünya Kupası'nda da görev aldı ve 1 metre 90 santimetre boyuyla kupanın en uzun hakemi unvanını aldı.

    Bu yılki Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Chelsea-Liverpool maçını yöneten Rosetti, oyuna hakimiyeti nedeniyle İngiltere'deki televizyon ve radyo yorumcularının takdirini kazanmıştı.

    Rosetti, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda,
    açılış karşılaşması olan İsviçre-Çek Cumhuriyeti maçını ve (D) Grubu'nda Yunanistan-Rusya karşılaşmalarını yönetti.
#18.06.2008 15:45 0 0 0
  • @beowulf989.

    Dikkatimi cektigi icin soruyorun mesajlarini neden devamli editliyorsun.???


    Bu maci alalim gerisi kolay bence amam yeterki alalim Basarilar aslan parcalari basarilar
#18.06.2008 17:35 0 0 0
  • Bu maçın 90 dakikası ya 1-0 biter alırız yada 1-1 uzar bence
#18.06.2008 23:01 0 0 0
  • Gönlümüz yine Türkiyemızden yana 2-1 dıyorum ben
#18.06.2008 23:15 0 0 0
  • A Milli Takımımız, 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan'la yapacağı maçın hazırlıklarını bu akşam yaptığı antrenmanla sürdürdü.

    Krems kasabasının stadında ilk yarım saati basına açık yapılan antrenmana Emre Güngör, Emre Belözoğlu ve Servet dışında tüm futbolcular katıldı.
    noimage
    Isınma hareketleriyle başlayan çalışmada futbolcular, kondisyoner yönetiminde performans çalışması yaptılar. Daha sonra Teknik Direktör Fatih Terim, orta yuvarlak içinde kısa süreli topla çalışma yaptırdı. Ardından antrenman basına kapalı olarak sürdü.

    antrenmanın yapıldığı sahanın çevresindeki binalardan birinin balkonuna kamera kurarak aşağıdaki canlı yayın arabasından yayın yapmaya çalışan bir Hırvat televizyonunun bu girişimi, Fatih Terim'in görevlileri uyarmasıyla engellendi.

    A Milliler, yarın da maçın yapılacağı 80 bin kişilik Ernst Happel Stadı'nda Fatih Terim'in basın toplantısının ardından 15 dakikası basına açık son çalışmasını gerçekleştirerek kampa girecek.
#19.06.2008 10:40 0 0 0
  • Alacagiz hic caresi yoooook.
#19.06.2008 11:07 0 0 0
  • insallah
#19.06.2008 11:15 0 0 0
  • noimage

    A Milli Takımımızın, Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek tarihi bir zafer elde etmesinin ardından şimdi tüm dikkatler Hırvatistan üzerine çevrildi. Milli Takımımız, EURO 2008 çeyrek finaldeki rakibi Hırvatistan ile 20 Haziran cuma günü Viyana'da karşı karşıya gelecek. Sporx.com, Milli Takımımızın rakibi Hırvatistan'ı sizler için mercek altına aldı.

    noimage

    EURO 2008 serüvenine A Grubu'nda başlayan Hırvatistan, Almanya, Polonya ve Avusturya ile aynı grupta mücadele etti. Turnuvaya Avusturya galibiyeti ile start veren Hırvatlar, özellikle Almanya karşısında oynadıkları pozitif futbol ve aldıkları 2-1'lik galibiyet ile ne kadar etkili bir takım olduğu bir kez daha kanıtladı. Gruptaki son maçında Polonya karşısına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkan Hırvatistan, Pranjic - Klasnic yapımı bir golle karşılaşmadan galibiytle ayrıldı. Kimilerine göre Almanya'dan bile daha yırtıcı bir takım olan Hırvatistan, EURO 2008'in sürpriz adayları arasında gösteriliyor.

    EURO 96'DA AYNI GRUP VE ALPAY!

    1990 yılında Yugoslavya'nın dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanan Hırvatistan, bu kısa tarihine rağmen elde ettiği başarılar ile dikkat çekiyor. 1994'te FIFA üyesi olmadığı için Dünya Kupası'na katılma hakkını kaybeden Hırvatlar, 1996'da İngiltere'de düzenlenen ve A Milli Futbol Takımımızı'nda katıldığı EURO 96'da çeyrek finale çıkma başarısını gösterdiler. EURO 96'da Milli Takımımız ile aynı grupta yer alan ve Vlaovic'in son dakikalarda attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılan Hırvatlar, Alpay Özalan'ın da fair-play ödülü almasını sağlamıştı!

    noimage

    TÜRKİYE VE HIRVATİSTAN AYNI KUTUPTA!

    Kısa tarihindeki en büyük başarısını Fransa'da düzenlenen Dünya Kupası'nda, dünya üçüncülüğü apoletini yakasına takarak elde eden Hırvatlar, son yıllarda tüm önemli organizasyonlarda yer alarak Yugoslav ekolünün gücünü gösterdi. 2002 ve 2006 Dünya Kupası ve 2004 Avrupa Şampiyonası'nda da kendine yer bulan Hırvatistan, son olarak EURO 2008'e de katılarak ne denli iddialı bir takım olduğunu gözler önüne serdi. Aslında Hırvatistan ile Türkiye aynı paralelde yürüyor. İki takım da tarihinde ilk kez 1996'de Avrupa Futbol Şampiyonası'na katıldı. Hırvatistan EURO 96'da çeyrek final oynadı, Türkiye EURO 2000'de... 1998 Dünya Kupası'nda Hırvatistan üçüncü oldu, Türkiye 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü... Uluslararası alandaki yükselişleri paralellik gösteren iki takımın Viyana'daki kapışmasının büyük bir heyecana sahne olacağı su götürmez bir gerçek...

    4-4-2'DEN 4-5-1'E...

    37 yaşındaki teknik adam Slaven Bilic idaresinde genç ve dinamik bir takıma sahip olan Hırvatistan EURO 2008'de 4-5-1 taktiği ile mücadele ediyor. Pletikosa'nın koruduğu kale Hırvatistan'ın yıkılmaz duvarlarından biri. Defans kurgusunu R.Kovac, Simunic, Corluka ve Pranjic üzerine kuran Slaven Bilic'in temel felsefesi gol yememek. Orta sahada Srna, Modric, N.Kovac, Kranjcar'dan vazgeçemeyen genç teknik adam, Mladen Petric ve Ivan Rakitic'ten birini ise rakip takımın özelliklerine göre sahaya sürüyor.

    Slaven Bilic'in EURO 2008 öncesindeki en büyük şansızlığı ise şüphesiz Eduardo Da Silva'nın sakatlanması oldu. Hırvatistan'ın Eleme Grubu'nda oynadığı maçlarda en fazla golü atan isim olan Eduardo Da Silva'nın sakatlanması, teknik direktör Slaven Bilic'in deneyimli golcü Ivaca Olic'e yönlendirdi. Hırvatistan'ın şu ana kadar oynadığı maçlarda sergilediği performans ve oynadığı istekli futbolla dikkatleri üzerine çeken Ivaca Olic, Milli Takımımız karşısında da Slvaen Bilic'in önemli kozlarından olacak...

    ETKİLİ SİLAHLAR...

    noimage

    LUCA MODRİC

    Şimdi Hırvatistan'ın en etkili silahlarına kısaca bir göz atalım... Öncelikle Hırvatistan'ın dikkat çeken isimlerinden başlayalım. Kadrosunda birçok lejyoner oyuncu bulunduran Hırvatistan'da Ivıca Olic, Niko Kranjcar, Mladan Petric ve Luca Modric dikkat edilmesi gereken isimlerin başında geliyor. Luca Modric'ten başlayalım analizlerimize...

    Modric'i futbol tarifi içinde vermek aslında çok zor. Çünkü 22 yaşındaki futbolcuya işte bu mevkiide kinetik enerjisi bütün çimleri altüst edecek kadar kuvvetli diyemiyorsunuz! Modric, Şu anda Hırvatlar'ın beyni durumunda. Dinamo Zagreb'ten 23 milyon avro karşılığında Tottenham'a transfer olan Modric, EURO 2008'de sergilediği futbol, attığı milimetrik paslar ve yaşına rağmen aldığı büyük sorumluluk ile ne denli kaliteli ve etkili bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Hırvatistan maçında Mehmet Aurelio'nun kart cezası nedeniyle oynayamayacağı düşünüldüğünde Luca Modric'in orta alandaki etkinliğine sert bir duvar örmek oldukça zor olacak.

    IVICA OLIC

    Luka Modric'in yanı sıra Ivaca Olic de Hırvatistan'ın EURO 2008'deki önemli kozları arasında yer alıyor. Eduardo da Silva'nın sakatlanması bir anlamda da Olic'i yeniden hayata döndürdü. Son vuruşlardaki başarısı, rakip takım savunmasına uyguladığı baskı ve takipçiliği ile Hırvatistan'ın hücum hattındaki en büyük kozlarından biri olan Olic, Servet Çetin ve Emre Aşık ikilisinin en fazla dikkat etmesi gereken isimlerin başında geliyor.

    noimage

    NIKO KRANJCAR

    Slaven Bilic'in vazgeçilmezlerinden biri de şüphesiz Nıco Kranjar. O, unutulmaz Hırvat futbolcu Zlatko Kranjcar'un çocuğu Niko Kranjcar. Hırvatistan dışına Portsmouth'a transfer olarak çıkan Niko Kranjcar henüz 23 yaşında. Orta sahada görev yapıyor gibi gözükse de forvetin arkasındaki ofansif ikiliden biri olan Niko Kranjcar'ın uzaktan şutları her zaman etkili. Bu sezon Portsmouth formasıyla 30 ve 35 metreden attığı frikik gollerini kim unutabilir ki! Futbola bu kadar yatkın olan Niko Kranjcar çabuk görüntüsüyle de Hırvatistan'ın Milli Takımımız karşısındaki en önemli kozlarından biri olacak.

    noimage

    MLADEN PETRIC VE IVAN RAKITIC

    Sırada Hırvatların, 'Bundesliga' patentli iki oyuncusu var. Mladen Petric... Borussia Dortmund'da bu sezon oynadığı futbol ve attığı kaliteli goller ile dikkatleri üzerine çekem Petric, başarılı performanasını Milli Takım'a da taşımak istiyor. Hırvatistan Teknik Direktörü Slaven Bilic'in sürekli olarak forma vermediği Petric, süre aldığı maçlarda uzaktan attığı şutlar, çabuk adam eksiltme özelliği ve duran toplardaki öldürücü vuruşları ile Slaven Bilic'in en iyi alternatifleri arasında gösteriliyor. Hırvatistan Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Mladen Petric'ten daha fazla kullandığı isim ise Ivan Rakatic...

    noimage

    Geçen sezon başında Schalke'nin Lincoln'ün yerini doldurmak üzere Dinamo Zagreb'ten transfer ettiği Rakatic, Hırvatistan Milli Takımı'nın da önemli silahları arasında yer alıyor. Rakip savunmanın arasına attığı klas paslar, beklenmedik anlarda çıkardığı şutlar ve sahanın her yerine görev yapabilme özelliğiyle Hırvatistan'ın hücum organizasyonlarının bel kemiğini oluşturan Rakatic, her an oyunun kaderini değiştirebilir. 60 dakika sahada yürüyen Rakitic'in 61. dakikada süper bir gole imza attığını ya da inanılmaz bir asist yaptığını görmeniz mümkün...

    GİZLİ KAHRAMANLAR...

    Şimdi ise Hırvatistan Milli Takımı'nın gizli kahramanlarına kısaca bir göz atalım. Aslında, birazdan sıralayacağımız oyuncular Hırvatistan'ın kolu kanadı. Onlar olmadan, Hırvatistan'dan bahsetmek oldukça güç. İşte o oyuncular...

    VEDRA CORLUKA

    Öncelikle Hırvatistan savunmasının sağ beki Vedran Corluka'dan başlayalım. Futbol hayatını Premier Lig takımlarından Manchester City'de sürdüren Corluka, henüz 22 yaşında. Genç yaşına rağmen üstlendiği rol ile Hırvatistan Milli Takımı'nın değişmez isimleri arasında yer alan Corluka, top tekniği, sürati, ve tehlikeli 'muz ortalarıyla' rakip savunma oyuncularının korkulu rüyası. Bir savunma oyuncusuna oranla oldukça meziyetli olan Corluka, hava toplarındaki hakimiyeti ile de dikkat çekiyor. EURO 2008'de özellikle Almanya maçında Philip Lahm'ı futbola küstüren, Joachim Löw'ü zorunlu taktik değişikliğine sürükleyen Vedran Corluka, özel önlem alınması gereken isimlerin başında geliyor.

    noimage

    DARIJO SRNA

    Dikkat edilmesi gereken bir başka isim de Darijo Srna... Hajduk Split'te başlayan futbol serüvenine Shakhtar Donetsk'te devame den Srna, henüz 26 yaşında! 26 yaşında olmasına rağmen adına ve yüzüne aşina olduğumuz isimlerin başında gelen Srna, Hirvatistan orta sahasının kilit isimleri arasında yer alıyor. Uluslararası tecrübesi üst seviyede olan Srna, orta alanın sağında görev yapıyor. Seri adam eksiltme özelliği, her açıdan şut atabilme ve orta yapabilme kabiliyeti, hücum kadar defansif yöndeki meziyetleri ve takım içinde üstlendiği rol Darijo Srna'nın Hırvatistan için ne derece önemli bir futbol figirü olduğunu gözler önüne seriyor.

    noimage

    DANIEL PRANJIC

    Hırvatistan'ın önemli ayaklarından bir diğeri de Danijel Pranjic. Bu sezon Hollanda Ligi'nde Heerenveen forması altında harikalar yaratan Pranjic, başarılı performansını Hırvatistan Milli Takımı'nda da sürdürüyor. Hırvatistan Milli Takımı'nda defansın solunda görev yapan Pranjic'in en büyük özelliği şüphesiz, ofans ve defans hattı arasında kritik bir rol üstlenmesi. Maç başına ortalama 13 kilometre koşan Pranjic, sol ayağını da raket gibi kullanıyor. Zaman zaman sürpriz şutlar çıkaran Pranjic, gerek hücum da gerekse defansta Hırvatistan'ın en önemli yapı taşlarından biri konumunda. Aman dikkat!!!

    noimage

    VE SLAVEN BILIC

    Henüz 40 yaşında olan Slaven Bilic'in omuzlarında çok ağır bir yük bulunuyor. Hajduk Split'te başlayan futbol kariyeri daha sonra her başarılı Hırvat futbolcu gibi yurtdışında devam eden Bilic, önce Almanya'da Karlsruhe ardından da Ada'da Westham United ve Everton için top koşturdu. Hırvat futbolunun en önemli savunma oyuncusu olarak kabul edilen Bilic, farklı duruşu ve yaşam tarzı ile de dikkat çekiyor.

    noimage

    Bir rock grubunda gitar çalan ve sol kulağındaki küpesiyle meslektaşlarından ayrılan Bilic, bu isyankar ruhunu takımına da tam olarak benimsetmiş. Hırvat futbolunun en önemli başarısı olan Fransa 98'deki dünya üçüncülüğünde futbolcu olarak pay sahibi olan Bilic, bu kez teknik adam olarak ülkesini sevince boğmak istiyor. Hırvatistan yedek kulubesine baktığınız zaman Bilic'i tanımakta zorlanabilirsiniz, çünkü hala formda ve sahaya çıksa 90 dakikayı rahatlıkla çıkartacak bir görüntü veriyor...

    ANALİZ...

    Bir takımın yenik durumdan maçı galibiyete çevirebilmesi çok zordur. Özellikle son iki maçta zoru başardı Millilerimiz. Fatih Terim de hatalarına rağmen yaşadığı sakatlık vesaire gibi birçok olayla daha doğru işler yapmak zorunda kaldı. Yaşanılan olumsuzluklar bize şans olarak geri döndü.


    Her zaman bu kadar şanslı olabilir miyiz? Ayrı konu. Ama yeni yeni takım oluyoruz. Antalya ve Almanya'da değil İsviçre'de kapatıyoruz eksikliklerimizi. Aslında tüm sorunların başlangıcı Gökhan Gönül'ün sakatlanmasından ileri geliyor. Gökhan Gönül olsaydı, Hamit orta sahada oynayacaktı ve Fatih Terim de spor yazarları da rahat edecekti. Milli Takımımızın artılarını-eksilerini hemen hemen herkes biliyor zaten! Biz bilinmeyeni, göz önünde olmayanı konuşalım biraz da...

    GENÇ VE TECÜBELİ

    O zaman Hırvatistan'ın derinliklerine inelim. Hırvatistan ilk 11'ini oluşturan isimlerin 10'u Bundesliga ve Premier Lig'in çeşitli takımlarında forma giyiyor. Teknik direktör Slaven Bilic, tecrübe ile gençliği iyi harmanlaştırdı. Örneğin orta sahada oynayan Niko Kovac 37 yaşında... Hemen yanında oynayan Luca Modric ise 22 yaşında! Süper ve çarpıcı teknikleri, çabuklukları, agresif yapıları, fiziksel güçleri, yetenek, tutku ve zekaya dayalı oyunları, teknik direktörleri Slaven Biliç'in ateşleyici ve kaynaştırıcı ruhu en önemli artıları.

    noimage

    KOVAC, SIMUNIC VE PLETIKOSA

    Defansın göbeğinde görev yapan Robert Kovac - Simunic ikilisi oldukça ağır ancak bir o kadar tecrübeli. İkisinin de hücum hattına katkıları yok denecek kadar az. Yan toplarda oldukça başarılı olan bu ikili, cepheden gelen ataklar karşısında hata yapmaya ve kart görmeye müsait. Baskı karşısında oyun kurmakta zorlanan bu ikili Hırvatistan'ın bir anlam yumuşak karnı. Hırvatistan kalecisi Pletikos takımın dinamik taşlarından biri durumunda. Bire birlerdeki başarısı ve cepheden gelen toplardaki refleksleri yan toplardaki zaafını kapatıyor. Hırvatistan'da Kovac, Simunic ve Pletikosa üçlüsü tam anlamıyla birbirini tamamlıyor.

    PRANJIC'E DİKKAT!

    Hırvatistan'ın en etkili ve dikkat edilmesi gereken yeri ise şüphesiz bekleri! Pranjic solda, Corluka sağda makine düzenin işliyor. Aslında bu oyuncular tam anlamıyla 3-5-2'nin kolu kanadı! Özellikle Pranjic, takımı Herenveen'in de oyun sistemi itibarıyla 3-5-2'den 4-4-2 sistemine adapte olmakta zorlanıyor. Hırvatistan'ın geliştirdiği her atakta Pranjic'in ismini duymak mümkün!

    Pranjic'in adam eksiltme ve süratine ve bir de etkili ortaları eklenince patlamaya hazır bomba kıvamına geliyor. Hücum organizasyonlarında bu derece etkin olan Pranjic, aynı başarılı performansı asıl görev yaptığı sol bekte gösteremiyor. Hırvatistan'ın yediği atakların tümü neredeyse bu bölgeden geliyor. Pranjic'in oyun içinde yaptıklarını ya da yapamadıklarını göz önüne aldığımız da bize düşen, önce sağ koridoru kontrol altına alacağız ardından vuracağız!

    TAKIM SAVUNMASI ZAYIF

    Genel olarak takım savunmaları zayıf. Tek ön liberolu oynuyorlar. Modriç, Kranjcar, Rakitiç takım defansını düşürüyor. Biz ise fizik güç olarak son çeyrekte patlayan motor gibiyiz. Anahtar adamları görüntüde oyun kurucu Luca Modriç... Ancak asıl mesele onu besleyen ön libero Niko Kovac'a oyun kurdurmamak. Nico Kovac'a Tuncay ya da Nihat'ın yapacağı baskı Hırvatistan karşısında elde edilmesi muhtemel zaferin anahtarı olacaktır.

    İNCELEME: Fatih ŞAMLIOĞLU
#19.06.2008 11:42 0 0 0
  • kazanacagiz
#19.06.2008 12:10 0 0 0
  • eyvallah dostum
#19.06.2008 12:44 0 0 0
  • Yer Gök Inlesin Bu Sesi Dinlesin.. Hep Seninleyiz


    TÜRKIYEM.!
#19.06.2008 23:37 0 0 0
  • 3. Viyana kuşatması !..

    Tarih yeniden yazılıyor !.. Millilerimiz, Viyana'da Hırvatistan karşına Avrupa'nın en iyi 4 takımından biri olmak için çıkıyor !.. Ay Yıldızlılarımız, Dünya üçüncülüğünden sonra tarihindeki en büyük başarıya imza atmaya hazırlanıyor !.. Milliler turu geçerse yarı finalde Almanya ile karşılaşacak.
    noimage
    EURO 2008'e Portekiz yenilgisiyle kötü bir başlangıç yapan ama hem İsviçre hem de Çek Cumhuriyeti'ni dize getirerek Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına adını yazdıran Milli Takımımızda tek hedef turu geçebilmek. Hem sakatlıklar hem de cezalılardan yana sıkıntılı olan Milli takımımızın maça Rüştü Reçber - Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Gökhan Zan, Hakan Balta - Hamit Altıntop, Arda Turan, Ayhan Akman, Mehmet Topal, Tuncay Şanlı - Nihat Kahveci on biri ile başlaması bekleniyor.

    Bugüne kadar 3 kez karşılaştığı rakibini hiç yenemeyen Millilerimiz bu gece hem ilk galibiyeti alıp yarı finale çıkmak hem de EURO 96'da Alpay'ın Vlaovic'i düşürmemesiyle yaşadığı trajik yenilginin rövanşını almak istiyor.

    Rakibimiz Hırvatistan, gerek EURO 2008 elemelerinde İngiltere'yi finallerden etmesi hem de finallerde Almanya ile birlikte yer aldığı B Grubu'nu 3 maçta 9 puanla lider bitirmesiyle sükse yaptı. Ancak Millilerimizin de Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı mucizevi galibiyet finallerin en çok konuşulan olaylarındandı.

    Mücadeleyi İtalyan Roberto Rosetti yönetecek.
#20.06.2008 07:43 0 0 0
  • Acımız Olan her Tafımı Yeniyoruz Sira Hırvatlarda
#20.06.2008 08:06 0 0 0