Sakallı Poğaça

Son güncelleme: 17.06.2008 18:47
  • noimage




    Malzemeler:1 yumurtanın akı

    1 su bardağı yoğurt

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 paket kuru (instant) maya

    1 tatlı kaşığı tuz

    1/2 tatlı kaşığı toz şeker

    aldığı kadar un

    harcı için:

    ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir

    ince kıyılmış maydanoz

    üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı

    Tarifin Hazırlanışı
    1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün. Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın. AFİYET OLSUN
#17.06.2008 17:47 0 0 0
  • Eline saglık Grace,sakalda peynirlermi oluyor.
#17.06.2008 18:32 0 0 0
  • maydanozlar galiba
#17.06.2008 18:47 0 0 0