Prostat Problemi

Son güncelleme: 23.06.2008 10:03
  • prostat problemlerinde ilaçlı tedavi varmı, yada hangi durumlarda ameliyat gerekli,amliyatlarda ereksiyon problemi olabiliyormu.
#18.06.2008 19:34 0 0 0
  • Prostat diye bahsettiğiniz hastalık bening (iyi huylu) prostat büyümesi; 55 yaş üzeri erkeklerin büyük kısmında çok sık görülen bir hastalıktır. Şikayetleri çok sık idrara çıkma, idrar çıkışının başlatılmasında zorluk, idrar yaparken idrarın çatallanması ve en önemlisi gece çok sık idrara çıkma şikayetleridir. bu tür şikayetler varsa öncelikle bir üroloji uzmanına görünmek şarttır. PSA denilen kanda bakılan bir değer ile prostat hakkında çok bilgi verir. çünkü kanser olma ihtimalide vardır. prostatın ne kadar büyüdüğü anlaşıldıktan sonra duruma göre ilaçla tedavi yapılır. gerekli görülürse ameliyat yapılır. ameliyattab sonra bir süre ereksiyon problemleri görülebilir ama genelde geçiçi bir problemdir. greenlight ile lazer kullanılarak prostat buharlaştıran yeni bir teknik vardır. ama benim fikrime göre yeni bir teknoloji olduğu ve çok pahalı olduğu için çok da gerekli değildir. ürolojinin temel hastalıkları arasında olduğu için bu konuda çok gelişmiş tedavi yöntemleri ve ilaçlar vardır.
    bu arada yukarda saydığım şikayetler varsa fazla beklemeden üroloji uzmanına görünmek gerekir bekledikçe idrar torbasında geri dönülmez bazı değişiklikler olabileceği için erkenden teşhis ve tedaviye gidilmesi gerekmektedir.
#18.06.2008 20:17 0 0 0
  • teşekkurler drhope .çalışmalarınızda başarılar dilerim
#23.06.2008 10:03 0 0 0