Zona Hastalığı

Son güncelleme: 19.06.2008 20:48
  • öncelikle hayırlı geceler..
    hocalarım yardım edermi bilemiyorum ama yazmak istedim..
    en son denize girdiğimde su pisti.daha sonraki gün vücüdumun belirli kısımlarında ne oldugunu bilmediğim akne gibi küçük noktalar cıkmaya basladı.şiddetli ağrı ve kaşıntı yapmakla birliktee devam etti..
    geçenlerde doktora gittim..uykusuzluk,dengesiz beslenme,aşırı stres gibi nedenler saydı,,Denizden olabilr diye düşündüm..!
    ,,ve bana merhem verdi sür dedi vücuduna geçer dedi..
    hafif ten iyileşme hissediyorumda..hala acıları var üzerimde..
    her ne kadar acısına falan razıyımda sayın hocalarım vücumun belirli yerlerindeki bu noktalar sizcede ZONA mıdır? veya ZONA ise tbu zona tam olarak bedir?
    herkesten baska yorumlar alıyorum..
    yok suya girerken olan irkilmeden dolayı içe vuran değilde dışa vuran bir olay dir falan filan..vs.

    birz uzun oldu ama tesekkürlerimi sunuyorum..
#19.06.2008 00:07 0 0 0
  • Zona çok ağrılı bir hastalıktır

    Başlıca Nedenleri

    Zona ile suçiçeğinde, etkenin aynı virüs (varicella zoster) olmasına karşın, iki hastalık birbirinden farklıdır. Zona genellikle orta yaşın üstündeki insanlarda görülür. Suçiçeği geçirildikten sonra konak sinir hücrelerinde bekleyen virüsün yeniden aktive olması ile ortaya çıkmaktadır.


    Belirtileri Nelerdir?

    En çok hissedilen belirti ağrıdır. Ağrı genelde kuşak şeklinde belirli bir hat üzerinde kendini gösterir. İlk belirti genellikle deride bir ya da daha fazla sinirlerin uyardığı bölgede çok şiddetli ağrı veya uyuşma hissinin duyulmasıdır. Bu ağrı yedi gün devam eder. Ağrı geçtikten sonra daha yoğun bir biçimde geri dönebilir; arka planda sürekli bir rahatsızlık vardır ve buna bıçak saplanması tarzında daha kısa süreli ama daha şiddetli ağrılar eşlik edebilir
#19.06.2008 00:37 0 0 0
  • hocam çok teşekkür ederim..
    söyledikleriniz gibi şiddetli ağrı en büyük sıkıntım..
#19.06.2008 20:48 0 0 0