MALZEMELER
8 kişilik
1 çorba kaşığı yağ
1 küçük karnabahar
2 lt et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 küçük ince dilimlenmiş soğan
¼ kereviz
¼ pırasanın beyazı


HAZIRLANIŞI
Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin. Bir tencerede yağı koyup kızdırın. Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun. Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın. Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin. Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün. Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 361
favori
like
share
dejawu Tarih: 05.07.2008 14:09
tşkkrler emeğine
SU-PERISI Tarih: 21.06.2008 14:17
Paylaşımın için teşekkürler Nerqishcigim,emegine saglık.
COCO Tarih: 19.06.2008 12:40
Ellerine saglik iyilik melegim.