Almanya Nüfus Felaketinin Eşiğinde

Son güncelleme: 28.06.2008 18:15
  • Almanya'nın bir demografik felaketinin eşiğinde bulunduğu, ülkenin yılda 100 bin göçmene ihtiyacının olduğu bildirildi. Financial Times, Almanya'da hatalı göçmen politikalarının bir örneği olarak ülkedeki 2.4 milyon Türkün sadece 400 bininin Alman pasaportunu taşımasını gösterdi.
    Financial Times tarafından yayınlanan dergi, Berlin Büro Şefi Bertrand Benoit imzalı uzun haber analizinde "Almanya, bir demografik felaketin eşiğinde. Doğum oranı, dünyanın en düşük oranları arasında ve işgücü hızla azalıyor. Bu nedenle genç göçmenleri ülkede hoş karşılandığına ikna için radikal yöntemlere başvurması şaşırtıcı değil" yorumunu yaptı.
    Almanya'nın liderleri ve ekonomik elidin bir kısmının sonunda hızlı bir biçimde bir şeyler yapılması gerektiğini anladığını kaydeden Financial Times, Almanya'daki işgücü kıtlığının, savaş sonrası doğanların emekli olacağı 2010'den sonra yoğunlaşacağını belirterek çalışanlar azalırken emeklilerin sayısının artması sonucunda sosyal devletin ciddi bir baskı altına gireceği uyarısını yaptı.
    Hızla yaşlanan nüfus sorununun karşısında Alman hükümetinin "dramatik bir politika U-dönüşü"nü gerçekleştiğini kaydeden gazete, yıllarca göç politikaları konusunda birbirine giren muhafazakarlar ile liberallerin arasındaki tartışmaların artık yabancıların Almanya'ya girmeleri ve oturmaların ne kadar zorlaştırılması gereğine odaklandığını belirtti.
    Financial Times, Almanya'da merkez sağın, çoğu Türk, 15 milyon göçmen işçinin bir gün ülkesine döneceği hayaline sarıldığını, orta solun ise, diğer kültürlere eleştirisel olmayan bir toleransa dayalı çok kültürlü yaklaşımı benimsediğini, sol/sağ çatışmasının sonucunda da Almanya'nın toplum nüfusunun yüzde 19'unu oluşturan göçmenlerin segregasyona mahkum edildiğini kaydetti.
    Almanya'daki göçmenlerin yarısına yakın bir bölümünün meslekî eğitim görmediğinin altını çizen gazete, göçmen ailelerin çocuklarının, elit Giymnasiyum okullarının öğrencilerinin sadece yüzde 4'ünü oluşturduğuna, suç işleyen gençlerin yarısından fazla yabancı olduğuna da işaret etti.
    İngiliz gazetesi, bu çerçevede büyük Alman vakıflarından Hertie Stifung'un oluşturduğu Start girişimine dikkat çekerken Kenan Önen adlı Türk kökenli bir Alman vatandaşının başında bulunduğu Start'ın azınlıkların seçilmiş üyelerinin prestijli üniversite ve kariyerlere girmelerini sağlamayı amaçladığını bildirdi.
    Bu amaçla parasal ve akademik destek veren Start'ın "elitist" olduğunu da yazan gazete, üç yıllık programa başvuranların yüzde 90'ının yetersiz görülerek reddedildiğine de dikkat çekti.
    -2.9 MİLYON TÜRKÜN SADECE 400 BİNİ ALMAN VATANDAŞI-
    Financial Times gazetesi, Almanya'daki 2.4 milyon Türkün sadece 400 bininin Alman pasaportu taşıdığını anımsatarak oy hakkı olmadıkça aidiyet duygusunun gelişmediğini vurguladı.
    Örnek olarak da yeni bir araştırmanın, Türk kökenli Üniversite mezunlarının yüzde 38'inin daha iyi karşılanacağı için Türkiye'de iş aramayı düşündüğünü ortaya koyduğuna dikkat çeken gazete, Almanya'nın yılda 100 bin yeni göçmene ihtiyacının olduğunu belirtti.
    Gazete, "Göçmenlerin gelmeleri ve kalmaları için Almanya son bir adım atmalı. Onları yardıma ihtiyacı olan insanlar olarak değil, yardıma acil olarak ihtiyaç duyduğu insanlar gibi görmeye başlamalı" uyarısını yaptı. 22 Haziran 2008 Türktime
#22.06.2008 21:05 0 0 0
  • Almanya ilticacilarada mahkum oldu desenize

    Dünya bankasindan gelecek paraya muhtacmi yani Almanya ilginc?
#22.06.2008 23:44 0 0 0
  • Bir yandan bizi istemezler, öte yandan tükenen nesillerinin devami icin yabancilara mahkumlar.

    Cocuk paralarindaki artis ve cocugu olmayanlara uygulanan kisitlamalarda bunun en büyük kanitidir,

    20 Sene sonra fosil seklinde gezen bir cok alman yasamlarini sonlandirdiginda bizlere olan zaruri ihtiyaclari hat safhaya ulastiginda acaba biz cilgin Türkler halen bu ülkenin kahrini cekiyor olurmuyuz ALLAH bilir.

    Zor bu almanlarin isi hemde cok zor:)
#23.06.2008 01:28 0 0 0
  • Bu gidişle Almanyada, almanlardan çok Türkler Olucak
#23.06.2008 17:45 0 0 0
  • Ben Türkiye'yi istiyorum.. Almanya cekilmez bir ülke ama insanlari hic cekilmez.. Allah yardimcimiz olsun, umarim buraya göcenler bir an önce türkiye'ye dönebilir. Orda bi ekmek bi sogan ye.. burdan daha iyi bence.
#23.06.2008 18:55 0 0 0
  • t
#25.06.2008 18:48 0 0 0
  • Desenize yakında eskisi gibi göç başlayacak:)
#28.06.2008 18:15 0 0 0