MALZEMELER
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
4-5 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz


HAZIRLANIŞI
1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2) Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.
3) Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
nalus Tarih: 11.11.2008 23:56
[COLOR="Pink"]Ellerinize ve emeklerinize sağlık.
SU-PERISI Tarih: 14.07.2008 19:17
Teşekkürler arkadaşım ellerine saglık
taikuayy Tarih: 04.07.2008 19:57
ellerinize emeğinize sağlık
Yabangülüm Tarih: 01.07.2008 16:15
Emeklerine sağlık teşekkürler
samican Tarih: 28.06.2008 20:50
HIM GÜZEL OLMUŞ TŞK