MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
5 bardak su
5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 limon
tuz
karabiber

Sos için:

2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsü 5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır. (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir.Bir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır.Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir.Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır.
5 dakika kaynatılarak kapatılır.Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 630
favori
like
share
Pedaliza Tarih: 25.09.2008 00:40
Ben bunun hazırını aldım fena değildi
RAVZA Tarih: 25.09.2008 00:25
kolay ve lezzetli süper
nehirxx Tarih: 14.07.2008 12:52
TEŞEKKÜRLER....
ffburak Tarih: 11.07.2008 17:12
ffburak teşekkürler
Nerqish Tarih: 24.06.2008 14:18
[COLOR="SlateGray"]Emegine saglik canim bizim arapasi corbasina benziyor ben cok severim kislari sIk pisiririm zaten sagol