Redd

Son güncelleme: 24.06.2008 13:46
  • Redd, 1996 yılında cover grubu olarak kuruldu. İstanbul'da gerçekleştirdikleri performanslarla kaliteli bir müzikal çizgi oluşturan grup, 2000 yılında kendi şarkılarını yazmaya başladı. vokalde doğan duru, gitar ve geri vokalde berke hatipoğlu ve güneş duru, klavyede ise ilke hatipoğlu'ndan oluşan redd, şubat ayı başında 50/50 isimli ilk albümünü stardium'dan piyasaya çıkardı. kendilerini gözleme dayalı eleştrisel bi bakış açısıyla ifade eden redd, şarkılarında kent yaşantısına ve mordern hayatın döngüleri içine sıkışmış insanın hikayesini gerçekçi bir dille yansıtıyor.. redd, mutlu olmak için'de post-modern dünyaya ilişkin gerçekliğin altını çizerken 50/50'de insana dair çelişkiler ve kimlik arayışlarını anlatıyor. bahçelere daldık'la yaşadığı dünyaya olan rahatsızlığını dile getiren insanın kaçış hikayesini felsefi bir dille anlatırken, öperler'le bu kez alaycı bir dile bürünüyor. grubun ilk albümünde yer alan tüm şarkılar, dinlediğimizde kayıtsız kalamayacağımız, her biri bizi anlatan hikayelerden oluşuyor. tamamı canlı enstrümanlar kullanılarak kaydedilen albüm rock müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan redd'in anlatısının bir başlangıcı.

    Kirli Suyunda Pırıltılar

    Redd'in ikinci stüdyo albümü 'Kirli Suyunda Parıltılar' Pasaj Müzik etiketi ile 24 Nisan 2006 Pazartesi günü müzik marketlerde yerini aldı.

    Şubat 2005 'te ilk albümleri 50/50 ile yakaladıkları başarılı çıkışın ardından, "Kirli Suyunda Parıltılar" adlı ikinci albümlerini Pasaj Müzik etiketi ile çıkaran redd, bir sene aradan sonra sevenlerinin karşısında...Prodüktörlüğünü redd'in üstlendiği "Kirli Suyunda Parıltılar" ATM stüdyosunda Alp Turaç ile birlikte kaydedildi.

    'Falan Filan[/swf2][swf3]Hala Aşk Var Mı[/swf2][swf3]Prensesin Uykusuyum[/swf2][swf3]Artık Melek Değilim[/swf2][swf3]Bak Keyfine[/swf2][swf3]aŞık[/swf2][swf3]Dünya[/swf2][swf3]Kirli Suyunda Parıltılar[/swf2][swf3]Ne Olmaya Geldim[/swf2][swf3]Roman Kahramanı' ve Bülent Ortaçgil'in 1990 yılına ait 2.perde adlı albümünde yer alan 'Çığlık Çığlığa' cover'ı ile albümde toplam 11 şarkı yer aldı.

    Albüm fotoğrafları, aynı zamanda albümün çıkış parçası olan "Falan Filan"a çekilen video klibin yönetmenliğini de üstlenen Cemil Ağacıkoğlu tarafından çekildi.

    Redd, vokalde Doğan Duru, elektrik/akustik gitarda Berke Hatipoğlu, elektrik/akustik gitar ve geri vokalde Güneş Duru, hammond/ synth ve pianoda ilke Hatipoğlu ve "Kirli Suyunda Parıltılar" ile birlikte gruba dahilolan davulda Suat Ayyıldız' dan oluşuyor.

    Henüz iki yıllık mazisi olan Redd, ikinci albümüyle dünyanın en çok izlenen müzik kanalı MTV'nin listesine girmeyi başardı.

    Pasaj Müzik etiketiyle yayınlanan 2. albümleri 'Kirli Suyunda Parıltılar' ile büyük beğeni toplayan Redd , MTV World Chart Express listesinde yer alarak, Türk rock müziğindeki başarısını Avrupa'ya taşıdı.
#24.06.2008 13:46 0 0 0