İçindekiler

* 1 su bardağı firik bulguru
* 2 adet domates
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* zeytinyağı
* tuz
* 2 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı

1. Firik bulgurunu sıcak suyla yarım saat ıslatın.
2. Soğanları tencerenin dibini kaplayacak kadar zeytinyağı ile kavurun.
3. Şeffaflaşan soğanlara salçaları ekleyip kokusunun çıkmasını sağlayın.
4. Robottan geçirip püre haline getirdiğiniz domatesi ve reyhanı ilave edin.
5. Domatesler biraz suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
6. Suyu süzülen firik bulgurlarını karışıma ekleyin.
7. İyice karıştırdıktan sonra kaynar suyu ekleyip kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
8. Yanında yoğurtla servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 387
favori
like
share
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 16.07.2008 21:28
emeqine saqlık
SU-PERISI Tarih: 30.06.2008 00:40
Güzel tarifin için teşekkürler Nerqishcigim.