Patatesli Dilim Poğaça

Son güncelleme: 30.06.2008 00:27
  • poğaça çeşitleri tuzlu poğaça çeşitleri poaça çeşitleri patatesli poğaça çeşitleri tuzlu bogacalar poca tarifleri mayasız poğaça tarifi dilim poaça poğaça çeşitleri resimli poğça çeşitleri poca cesitleri poça çeşitlerı bogaca cesitleri poça tarifi mayali poğaça çeşitleri
    noimage

    İçindekiler

    * 1 adet yumurta
    * 1/2 su bardağı sıvı yağ
    * 1/2 su bardağı süt
    * 1 su bardağı yoğurt
    * 1 paket instant maya
    * 3 su bardağı un

    İçi için

    * 2 adet patates
    * keten tohumu

    Hazırlanışı

    1. Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.
    2. Kalan malzemeler ve yumurtanın beyazı karıştırılarak bir hamur yapılır.
    3. Hamurun ağzı kapatılıp bir saat mayalandırılır.
    4. Bu sırada patatesler soyulup ince ince dilimlendikten sonra tuzlu suda haşlanır.
    5. Mayalanan hamurun yarısı yağlanmış tepsiye dökülür.
    6. Üzerine dilimlenmiş patatesler dökülüp kalan hamurla kaplanır.
    7. 15 dakika daha mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürülüp keten tohumu serptikten sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 50 dakika pişirilir.
    8. 10 dakika ılıtıldıktan sonra kalıptan çıkartılıp ızgara üzerinde iyice soğutulup dilimlenerek servis edilir.
#29.06.2008 11:41 0 0 0
  • Çok nefis görünüyor,emegine saglık.
#30.06.2008 00:27 0 0 0