Malzemeler.

3 kaşık margarin
1 adet kuru soğan
4 adet kabak
1 adet havuç
10 adet mantar
2 kaşık un
2 su bardağı süt
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu
tuz
karabiber

Yapılışı.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabakların ve havucun kabuklarını kazıdıktan sonra ayrı ayrı rendeleyin. Mantarların saplarını çıkarıp kıyın, derin bir tencerde margarini kızdırıp içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk aldıktan sonra içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra içine rendelediğiniz kabakları kimyonu, süte ve tavuk suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra pişen sebzeleri mikser yardımıyla püre haline getirin. En son çorbaının içine rendelenmiş havucu, kıyılmış mantarları, dereotunun yarısını, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi koyup kaynatın. Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra kalan kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 417
favori
like
share
Nerqish Tarih: 02.07.2008 11:26
[COLOR="SlateGray"]Ilginc bi tarif tesekkurler canim
refere26 Tarih: 30.06.2008 20:33
ellerine sağlık