Bİrİncİ yol:

Kavun çekirdekleri güzelce yıkanarak bir havanda ince dövülüp kaynar suya boşaltılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ki bunun da rengi badem şerbetine döneceğinden süzgeçten süzüp tülbentten geçirerek şekeri ilave edilir..

İkİncİ yol:

İki-üç kavunun çekirdekleri blendra konur üzerine rahat ezmesini sağlayacak kadar su ilave edilir, çekirdeğin içi, kabuğundan ayrılıncaya kadar karıştırılıp ezilir. Daha sonra ince bir tel süzgüden süzülür, daha sonra da tülbentten süzülür, şekerle tatlandırılır ve kıvamına göre su katılır. Yazın sıcak günlerinde soğuk olarak içilir.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3058
favori
like
share
3übirarada Tarih: 15.04.2009 02:12
paylasım icin tesekkurler...