Malzemeler:

-1,5 su bardağı pilavlık pirinç
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-300 gr haşlanmış kestane
-1 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
-1 çay kaşığı safran
-2,5 bardağı kaynamış su
-Tuz

Yapılışı:

Pirincimizi ayıklayıp, ılık suda 30 kadar bekletiyoruz ve nişastasını azaltmak için yıkıyoruz. Pilav tavamızda zeytinyağımızı ısıtıp, suyunu süzdüğümüz pirincimizi kavuruyoruz. Sonra portakal kabuğu rendemizi ilave ediyoruz. Pirincimiz yeterince kavrulunca kaynamış suyumuzu ilave edip, safran ve tuzunu ekliyoruz. Son olarak kabuklarını soyduğumuz kestaneleri de ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın portakal suyumuzu da ilave ediyoruz ve 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Pilavımız demlendikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun...

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 325
favori
like
share
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 16.07.2008 21:25
emeqine saqlık