KESTANELİ PORTAKALLI PİLAV

Son güncelleme: 16.07.2008 20:25
  • Malzemeler:

    -1,5 su bardağı pilavlık pirinç
    -3 yemek kaşığı zeytinyağı
    -300 gr haşlanmış kestane
    -1 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
    -1 çay kaşığı safran
    -2,5 bardağı kaynamış su
    -Tuz

    Yapılışı:

    Pirincimizi ayıklayıp, ılık suda 30 kadar bekletiyoruz ve nişastasını azaltmak için yıkıyoruz. Pilav tavamızda zeytinyağımızı ısıtıp, suyunu süzdüğümüz pirincimizi kavuruyoruz. Sonra portakal kabuğu rendemizi ilave ediyoruz. Pirincimiz yeterince kavrulunca kaynamış suyumuzu ilave edip, safran ve tuzunu ekliyoruz. Son olarak kabuklarını soyduğumuz kestaneleri de ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın portakal suyumuzu da ilave ediyoruz ve 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Pilavımız demlendikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun...
#30.06.2008 00:23 0 0 0
  • emeqine saqlık
#16.07.2008 20:25 0 0 0