Ağız kokusunu gideren 5 yiyecek
Dün gece yediğiniz soğanlı ve yağlı yemeklerin tadı muhteşemdi değil mi?
Ama şimdi nefesinizden siz bile rahatsız oluyorsunuz. Peki ne yapmalı?

Genelde sarımsak ve soğan yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür. Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yapabilir.

Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?

Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz. Aynı zamanda en pratik taşıma şekli şekerlerdedir.

Maydanoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün. Yanlarında tabağa konan maydanoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydanozun nefesi tazeleme özelliği bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir.

Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp da nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar. Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı bahartlarımız var. Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak.

Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşı birebir etkildir. Fakt bunun yanında, tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 37567
favori
like
share
duygulu43 Tarih: 17.03.2009 16:24
bu güzel bilgiler için teşekkürler
TeBeSsÜm Tarih: 17.03.2009 16:18
teşekkürler eline sağlık
nichole Tarih: 14.03.2009 22:54
paylaşım için sağolun ellerinize sağlık
cevbn Tarih: 05.03.2009 17:57
arkadaşlar reklam yapmış gibi olmasın ama olips şeker emin naneli hemen geçer
by_cyber Tarih: 07.07.2008 11:28
paylaşım için tşkler
swarthy Tarih: 03.07.2008 18:05
verdiğiniz bilgilee teşekkürler
ingilizceci Tarih: 30.06.2008 18:50
ii oldu saol eski toprak ,,,,,,,,yaf su perisi nerelere kayboldun
SU-PERISI Tarih: 30.06.2008 18:20
Maydonoz,limon ve naneyi biliyordum yogurt havuç ve turpuda ögrenmiş oldum saol eskitoprak.
Sylar Tarih: 30.06.2008 18:19
bir tek maydanuzu biliyordum...
diğerlerini öğretmiş oldum. yoğurt ne faydalı..