Malzemeler:

4 tane yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı haşhaş tohumu,
1,5 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı un,
1 paket vanilin,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 limon kabuğu rendesi,
Şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su,
çeyrek limon,
Üzeri için:

1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt,
yeteri kadar fındık yada ceviz
Hazırlanışı:

Şeker ve yumurtayı köpürtene kadar çırptıkdan sonra diğer malzemeleride katıp tatlının hamurunu hazırlayın. En son haşhaşıda katıp yağlanmış tepsiye harcı dökün.

160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetini yedire yedire dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuduktan sonra , 1 pardak sütle çırpılmış kremşantıyı sıkma torbasına koyup dilediğiniz gibi süsleyin. Ama isterseniz kremşantiyle üzerini tamamen kaplayabilirsiniz.. En son kırılmış fındık yada ceviz ekip servis edebilirsiniz...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2177
favori
like
share
refik Tarih: 24.11.2008 17:14
su-perısı tariflerin için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 24.09.2008 15:28
ilginc, ellerine saglik
vehbi33 Tarih: 21.09.2008 18:34
Paylaşımların için teşekkürler
CA-CHALLENGE Tarih: 10.07.2008 19:03
paylaşımın için teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 13:55
paylaşım için tşklr
Nerqish Tarih: 03.07.2008 15:19
[COLOR="SlateGray"]Eline saglik canim hashasli tatli hic yemedim daha