Malzemeler

* Tuz, karabiber, kırmızı biber
* 2 tane soğan
* 250 gr dana kıyma
* 3 büyük domates
* 60gr pirinç
* 40 gr rendelenmiş gravyer peyniri


Yapılışı

Pirinci tuzlu suda haşlayın.Bu arada domatesleri yıkayıp üzerinden bir kısım kesin.kestiğiniz bu parçayı kuşbaşı doğrayın.Üzerleri kesilen domateslerin içlerini oyun.Kıymıyı ufak ufak doğradığınız soğanlarla birlikte fazla olmamak şartıyla kavurun.Tuzunu, biberini, serpin. Haşlamış olduğunuz pirinci suyu süzerek buna ufak kuşbaşı olarak doğradığınız domatesleri ilave edin.Bunu da tuzlayıp doğradığınız domatesleri ilave edin.Bunu da tuzlayıp biberleyin. Sonra hazırladığınız bu her iki malzemeyi de domateslerin içine doldurun. Üzerlerine rende gravyer peynirini serpin ve bu domatesleri içi yağlanmış tepsiye dizin.Arta kalan pirinçli malzemeyi de etraflarına yaydırarak koyun ve kızgın fırında 25 dk. pişirin.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 346
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.07.2008 01:29
Tarif için teşekkürler Nerqish.
Yabangülüm Tarih: 03.07.2008 15:50
Ellerine emeklerine sağlık teşekkürler
E-MaSTeR Tarih: 03.07.2008 15:44
PayLaşım için TeşekkürLer...