Malzemeler

* 3 adet tavuk göğsü
* 1 adet orta orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 2 adet konserve patlıcan veya 6 adet közlenmiş patlıcan
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 25 dakika

Öncelikle tavuk göğüslerini kuşbaşı et formunda doğrayalım. Soğanları sıvıyağda 1-2 dakika soteleyip, tavukları ekleyerek 5 dakika kavuralım. Daha sonra salçayı yarım bardak suyla beraber, tuz ve karabiberi de ekleyerek 8-10 dakika pişirelim ve ocaktan alalım. Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, servis tabağına alalım ve üzerine de pişirdiğimiz tavukları yerleştirelim. Tam ortaya da sarmısakla karıştırdığımız yoğurdu dökerek servise sunalım.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 534
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:24
teşekkürler paylaşım için
Yabangülüm Tarih: 03.07.2008 15:49
Ellerine emeklerine sağlık teşekkürler
E-MaSTeR Tarih: 03.07.2008 15:43
PayLaşım için TeşekkürLer...