normal Baklava yufkasi:

1/2 kg Un
3 adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta
İçine: 1 Paket Margarin
1/2 kg Ceviz

38 yumak olacak..

Muhallebisi icin:

14 kaşık şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 lt süt
3 yumurta
1 yemek kasigi yogurt

Yapilis:

Yumurta hariç tüm malzeme karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir.İyice soğuduktan sonra 3 yumurta ile çırpılıp bir tarafta bekletilir.

Her yumak açılıp tepsiye dizilip her katı yağlanır.19.cu yumak serildikten sonra muhallebi konulup kenarları üzerine katlanır ki muhallebi tepsinin kenarlarına yapışmasın.Diğer 19 adet yumakda aynı şekilde açılıp tepsiye serilir.İşlem bittikten sonra da dilimler halinde kesilip yağlanıp sin ateşte 2 saat pişirilir.Soğuduktan sonrada üzerine pudra şekeri serpilir..Afiyetler olsun..im



























Etiketler:
bcmen01 bcmen01
Üyenin Yeni Konuları
Üyenin Populer Konuları
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 489
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 05.07.2008 00:38
Eline saglık arkadaşım,laz böreginin çok güzel oldugunu duydum fakat yemesi kısmet olmadı.
ibakyol Tarih: 04.07.2008 23:17
canım börek çekti şimdi
ALee61 Tarih: 04.07.2008 09:47
olsada yesek