1968 Yılında İstanbul'da Doğan "Şebnem Sönmez", Tiyatroya Lise Yıllarında Pendik Gençlik Tiyatrosu'nda Başladı. Burada "Göç" Ve "Emekli" Adlı Oyunlarda, Kartal Sanat Tiyatrosu'nda "Bu Zamlar Bana Karşı", "Vur Bir Mastika" Ve "Küçük Küçükler" (Çocuk Oyunu) Adlı Oyunlarda Ve Taner Barlas Mim Tiyatroları'nda "Konçinalar", "Kozalar" Adlı Oyunlarda Yer Aldı.

Tiyatroyla Uğraşırken Bu Arada da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na Girdi. 1991-1992 Tiyatro Sezonunda Dormen Tiyatrosu'nda "Hastalık Hastası", "Alo Arkadaş", "5'ten 7'ye", "Arapsaçı", "Şarkılar Susarsa" Ve "Ayının Fendi Avcıyı Yendi" (Çocuk Oyunu) Adlı Oyunlarda Sahneye Çıktı. "Eksik Etek" Adlı Dizi İle Televizyonla Tanışan Sanatçı, Daha Sonra "Yaz Evi", "Bir Demet Tiyatro", "Güneş Yanıkları" Ve "7 Numara" Adlı Dizilerde Rol Aldı.
1997-1998 Tiyatro Sezonunda Tiyatro Stüdyosu'nda "Balkon" Adlı Oyunda Yer Aldı Ve Bu Oyunla Avni Dilligil En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü Aldı.


"Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?" Adlı Oyunla BKM Ailesine Katılan Sönmez, Bu Oyundaki Rolüyle Afife Jale En İyi Yardımcı Kadın Ödülü'nü Aldı. 1988-1994 Yıllarında Çeşitli Anaokulları, İlkokul Ve Liselerde Drama Öğretmenliği Ve 1985'te Sınıf Öğretmenliği Yapan Sanatçı, 1991-1993'te Kendi Okulunda "Yaz Tiyatrosu" Adı Altında Bir Ekip Kurdu Ve Bu Çalışmalarını Hala Sürdürmektedir.

Filmografisi:
* Yaz Evi (TV) - 1993
* Bir Demet Tiyatro (TV) - 1997
* Dış Kapının Mandalları (TV) - 1998
* Vizontele - 2000
* Yedi Numara (TV) - 2000
* Güneş Yanıkları (TV) - 2000
* Çarli İş Başında (TV) - 2000
* Abdülhamit Düşerken - 2002
* Avrupa Yakası (TV) (Konuk Oyuncu, 2. Bölüm) - 2004
* Perili Ev (TV) - 2004
* Sen misin Değil misin? (TV) - 2005
* Döngel Karhanesi - 2005
* Erkekler Ağlamaz (TV) - 2006
* Bir Demet Tiyatro (TV) - 2006
* Elveda Rumeli (TV) - 2007








Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 516
favori
like
share
Sylar Tarih: 04.07.2008 11:22
Yedi numara dizisinde tanımıştım ilk olarak.. gerçekten iyi bir oyuncu..