Köfteli Börek

Son güncelleme: 04.07.2008 14:52
  • Malzemeler.

    6 milföy hamuru
    Köftesi için:
    250 gr kıyma
    1 soğan
    kurutulmuş ekmek
    1 tatlı k. salça havuç
    mısır
    kekik,tuz,kimyon
    pulbiber,karabiber
    Üzeri için:
    1 yumurta sarısı
    Yapılışı.

    İlk olarak böreğin köftesi hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına kıyma, ince doğranmış kuru soğan, 1 tatlı k. salça, haşlanmış mısır ve alabildiği kadar kurutulmuş ekmek alınarak tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra köfte yoğrulur. Daha sonra 3 milföy yaprağı yanyana konularak 2 sıra halinde dizilir. Tüm kenarlar bastırılarak iyice birbirine yapışması sağlanır. Daha sonra hamurun uzun kısmına köfte konur. Üzerine havuç uzun bir şerit şeklinde konularak hamur rulo yapılır.Böreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek üzerine bıçak ile çizikler atılır. Bir süre bekeltildikten sonra 170 derecelik fırında pişirilir
#04.07.2008 14:43 0 0 0
  • PayLa$ım için Té$ékkürLér...
#04.07.2008 14:49 0 0 0
  • Emeklerine sağlık perim
#04.07.2008 14:52 0 0 0