Malzemeler.

6 milföy hamuru
Köftesi için:
250 gr kıyma
1 soğan
kurutulmuş ekmek
1 tatlı k. salça havuç
mısır
kekik,tuz,kimyon
pulbiber,karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı.

İlk olarak böreğin köftesi hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına kıyma, ince doğranmış kuru soğan, 1 tatlı k. salça, haşlanmış mısır ve alabildiği kadar kurutulmuş ekmek alınarak tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra köfte yoğrulur. Daha sonra 3 milföy yaprağı yanyana konularak 2 sıra halinde dizilir. Tüm kenarlar bastırılarak iyice birbirine yapışması sağlanır. Daha sonra hamurun uzun kısmına köfte konur. Üzerine havuç uzun bir şerit şeklinde konularak hamur rulo yapılır.Böreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek üzerine bıçak ile çizikler atılır. Bir süre bekeltildikten sonra 170 derecelik fırında pişirilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 423
favori
like
share
Yabangülüm Tarih: 04.07.2008 15:52
Emeklerine sağlık perim
E-MaSTeR Tarih: 04.07.2008 15:49
PayLa$ım için Té$ékkürLér...