Pirincli kabak salatasi

Son güncelleme: 10.07.2008 23:59
  • Doyurucu, saglikli ve kolay yapilan bir salata; ki bence yazin balik ya da izgaranin yanina cok iyi gidiyor:

    Malzemeler:

    2 orta boy kabak
    2 orta boy havuc
    1 (250 ml hacimli) bardak amerikan(sari) pirinc (ki bu bence istege göre daha cok ya da daha az pirinc kullanilarak degisebilir)
    zeytinyagi, taze dereotu, tuz, kara biber ve limon suyu

    Yapilisi:

    Pirincleri bol suda haslayin, pistikten sonra suyunu süzün ve soguk tutun. Kabak ve havuclari da haslayin ancak tam pisirmeyin. Bunlar da soguduktan sonra rendeleyip haslanmis pirinc ile harmanlayin. Taze kiyilmis dereotu, limon, zeytinyagi, tuz ve kara biber ile istege göre tatlandirin.


    Afiyet olsun :)
#05.07.2008 04:49 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler.
#10.07.2008 23:59 0 0 0