Malzeme:

yarım kilo kıyma
2 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
zeytinyağı
karabiber tuz
8 adet yufka tuz
Yapılışı:

rendelediğimiz soganları zeytinyağında öldürün kıymayı ekleyin ve kavurun daha sonra patatesi ekleyin ve kavurmaya devam edin piştikten arzuya göre karabiberini ekleyin bir kaba zeytinyağını dökün yufkayı serin içine 2 yemek kaşığı yağ gezdirin yufkayı ikiye katlayın hazırladıgımız iç ten bir mıktar (arzuya göre) dökün ve rulo şeklinde sarın daha sonra tepsiye yufkayı döndürerek sarın her yufkada aynı işlem yapılacak yufkalar bitikten sonra üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağ sürün ılık fırında pişirin çıtır çıtır bir börek olacak (pişimeden 1 gün önce hazırlayaıp dolapta bekletirsenız dahada lezzeti olur) afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 739
favori
like
share