Fındıklı tarçınlı kurabiye

Son güncelleme: 09.07.2008 13:27
  • Malzeme:
    Hamur için:
    1 paket tereyağı/margarin, eritilmiş
    3 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 su bardağı fındık, dövülmüş
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı yoğurt
    4-4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
    1 paketten biraz az kabartma tozu
    Üzerlerine:
    15-20 adet bütün fındık
    2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 yemek kaşığı tarçın

    Hazırlama:

    1. 1 paket eritilmiş tereyağı veya margarini, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 su bardağı dövülmüş fındık, 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın.
    2. unu ve kabartma tozunu bu karışıma azar azar ekleyin. tüm malzemeyi iyice yoğurup özleşmelerini sağlayın.
    3. hamurdan küçük parçalar alıp kurabiye şekli verin ve bunları yağlanmamış tepsiye dizin. üzerlerine birer fındık yerleştirin.
    4. önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin. bu arada üzerine dökeceğiniz pudra şekeri ve tarçını karıştırın. kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz bu karışıma bulayın. (bunu yaparken isterseniz fındıklarını ayırıp buladıktan sonra tekrar yerleştirebilirsiniz, böylece fındıklarınız belli olur.)
    5. ılık servis yapın.
#06.07.2008 00:36 0 0 0
  • teşekkürler paylaşım için
#09.07.2008 13:27 0 0 0