Kene Çanakkale'de Can Aldı

Son güncelleme: 04.05.2010 12:08
  • noimageÇanakkale'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle Devlet Hastanesinde 12 gündür tedavi gören İbrahim Güven (61), dün akşamüzeri (pazar) yaşamını yitirdi. Yakınlarına bir süre önce vücudunda bir kene gördüğünü ifade ettiği belirtilen İbrahim Güven'in cenazesi çinko kaplı tabuta konarak kireçlenen iki metre derinlikteki mezara gömüldü.

    Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Umurbey Beldesi'nde hayvancılık yaparak yaşamını sürdüren 61 yaşandaki İbrahim Güven, 20 gün önce rahatsızlandı. Bir süre evde yatan ve 12 gün önce Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İbrahim Güven, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi rahatsızlığı şüphesiyle tedavi edilmeye başlandı. Birkaç gün önce de müşahede odasına alınarak tedavisine devam edilen Güven, dün 18.30 sıralarında yaşamını yitirdi.

    İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Güven'i KKKA virüsü nedeniyle yaşamını yitirmiş olarak kabul ederek, Umurbey Belediyesi yetkililerinden defin işlemleri için çinko kaplı bir tabut ve iki torba kireç istedi. Dezenfekte edilen evli ve iki çocuk babası Güven'in cenazesi tabuta konduktan sonra bu sabah belde mezarlığında iki metre derinlikteki mezara tabutla birlikte defnedildi.

    KKKA virüsü nedeniyle öldüğünden şüphe edilen İbrahim Güven'in oğlu İlker Güven (29), babasının 1.5 ay önce annesi Fatma Güven'e vücudunda bir kene gezdiğini gördüğünü, sonra da bir sopayla iterek vücudundan attığını söylediğini anlattı.

    İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri İbrahim Güven'in tedavisi sırasında alınan kan örneğinin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'na gönderildiğini, 9 Temmuz Çarşamba günü çıkacak tahlil sonucunda Güven'in KKKA rahatsızlığından ölüp ölmediğinin kesinlik kazanacağını açıkladı.

    Bu arada, hastanede tedavi gördüğü süre içinde eşi İbrahim Güven'e refakat eden Fatma Güven'in de kontrolden geçirildiği ve KKKA bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi. İlker Güven babasının ölüm nedenini en kısa sürede öğrenmek istediklerini, KKKA şüphesi yüzünden kendilerinin de tedirgin olduğunu belirtti.

    Umurbey'in CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Özkan da İbrahim Güven'in kesin ölüm nedeninin henüz belli olmadığını, ancak il sağlık müdürlüğü yetkililerinin talimatı doğrultusunda KKKA nedeniyle ölmüş gibi davranarak gerekli önlemleri alıp defin işlemini bu şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Öte yandan, 17 Haziran 2008 tarihinde Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Büyük Husun Köyü'nde oturan evli ve iki çocuk annesi Muhsine Değirmenci (53), kene ısırması sonucu yaşamını yitirmişti.
#08.07.2008 08:48 0 0 0
  • Off Çok Kötü aLLah KoRuSn...
#21.08.2008 17:35 0 0 0
  • İyibir çalışma..teşekkürler..
#04.05.2010 12:08 0 0 0