Futbol Yeteneğini Sergile

Son güncelleme: 15.07.2008 17:03
  • 3 dakika, 2 oyuncu, 1 top!
    Ronaldinho'dan daha iyi numaralarınız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu işi herkesten iyi yapabileceğinize inanıyor musunuz? Peki ya, bacağınıza top yapışmış olarak müziğin ritmine uyacak figürler yapabileceğinize? O zaman bu fırsatı mutlaka değerlendirin. Red Bull Street Style, dünyanın en iyi serbest stil futbolcularını arıyor. Bu uluslararası platformda, tüm becerilerinizi, serbest stil futbol camiasına ve tüm dünyaya gösterin.

    YETENEKLERİNİ GÖSTER

    2007 yılında Red Bull Reaccion, Güney Amerika'daki top ustalarına yeteneklerini gösterme fırsatını yarattı. Bugün ise "Red Bull Street Style" dünyanın en yetenekli top sanatçılarının birbirlerine karşı becerilerini sınamaları için uluslararası bir platform sunuyor. Nihai hesaplaşma, dünya finallerinde, yani her biri kendi ulusal "mücadelesine" katılan ve sonraki aşamaya devam eden kırktan fazla ulusal serbest stil yarışmacının karşılaşacağı Brezilya'da gerçekleşecek. Kişisel yaratıcılık hayati önem taşımakta - bölgesel eleme yarışmalarındaki seçme süreci farklılıklar gösterebilir ama finaldeki kurallar gayet net.

    İŞTE KURALLAR

    3 dakika, 2 oyuncu, 1 top: her bir "mücadele" de iki oyuncu birbirlerine karşı bire bir düelloda köşe kapmaca oynayacaklar. Topla her biri 20 şer saniye tutup değiştirecek ve bu sürelerini, artistik hareketlerinin en iyilerini break dance ve hip hop müziğinin tınıları eşliğinde sergilemek için kullanacaklar. Finalde hakemler kontrol, yaratıcılık ve stili temel alarak bu 3 dakikalık akışı değerlendirecekler. Kazanan bir sonraki raunda devam edecek. Hiçbir sınır yok - sadece ellerin kullanılmasını engelleyen standart yasak ve top ile futbolcunun 7 metre genişliğindeki Yarışma Sahasında kalması gerekliliği dışında.

    'ÇILGIN ADAMLAR' BİR ARADA

    Kneegrab (Diz tutma), Shoulder Slide (Omuz Kaydırağı) - Dünyanın dört bir yanındaki en iyi serbest stil futbolcular, topu vücutlarının üzerinde yerçekimine kesinlikle aykırı bir stilde dans ettirirler ve en iyileri de bunu sanki hiçbir çaba harcamadan yapıyorlarmış gibi gösterirler. "Red Bull Street Style" bütün bu "çılgın adamları" bir sahnede bir araya getiriyor. Dünyanın 40dan faza ülkesinde -Futbolun ateşli ülkeleri Brezilya, Arjantin ve Almanya'da bunlara dâhil olmak üzere - kayda değer temsilcileri bulmak için ilerleyen aylarda ulusal yarışmalar düzenlenecek ve bu yarışmalarda Kasım ayında Sao Paulo, Brezilya'da yapılacak olan dünya finallerinde yer alabilmeye hak kazanmak için yaş ya da cinsiyet dikkate alınmayacak.

    HAYDİ SEN DE KATIL

    Hızlı bir topuk pası ya da Ronaldinho, Beckham ve diğerlerinin yıllardır yaptığı gibi görkemli bir röveşata atışı yapmak artık "en gelişmiş" hareket sayılmıyor. Serbest stil futbol, bir sonraki aşamaya geçti ve top kontrolü becerisini yeni bir yüksek sanat formuna dönüştürdü. Red Bull Salzburg'da savunma oyuncusu olan Jorge Vargas bunun sonunda dünya çapında bir spor olarak organize edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söylüyor: "Ülkem Şili'den gelen bazı çocukların bir topla ile neler yapabildiklerini izlemek hayret verici. Onları seyretmesi tam bir zevk. Red Bull Street Style'dan neler çıkacağını dört gözle bekliyorum." diyor.

    Red Bull Street Style Türkiye elemeleri 3 Temmuz tarihinde Bursa'dan başlayarak 23 Ağustos tarihinde, İstanbul'da yapılacak büyük finale kadar Hummer turla gezilen birçok şehirde kaydedilecek videolarla gerçekleştirilecek. Toplamda 16 kişinin seçileceği bu elemelerin finali İstanbul'da yapılacak. Kazanan kişi, Kasım/Aralık ayında 40 ülkenin yarışacağı Sao Paolo/ Brezilya'daki dünya şampiyonasına gidecek.

    TÜRKİYE ELEMELERİ TAKVİMİ

    4-5 Temmuz - İzmir
    6 Temmuz - Kuşadası
    7 Temmuz - Bodrum
    8 Temmuz - Marmaris
    9-10 Temmuz - Antalya
    11 Temmuz - Alanya
    12-13 Temmuz - Mersin
    14 Temmuz - Adana
    15-16 Temmuz - Kayseri
    17-19 Temmuz - Ankara
    20-21 Temmuz - Samsun
    22 Temmuz - Trabzon
    23 Temmuz - Rize
    25-28 Temmuz - İstanbul

    BAŞVURU AŞAMASI

    Red Bull Street Style'da yarışabilmek için, Türkiye kapsamında yapılacak olan eleme organizasyonlarından size uygun olana katılabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken 0555 569 30 69 no'lu telefonu aramak, böylece o gün hangi saatte nerede olduğumuzu öğrenebilir ve elemelere katılabilirsiniz. Ya da kendi hazırladığınız 3 dakikalık bir çekimi www.redbullstreetstyle.com a yükleyerek de katılabilirsiniz.

    Başvuru süreci 15 Haziran - 15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu müthiş heyecanın bir parçası olmak ise gayet kolay.

    -Futbol stilini müziğin ritmine uydur.
    -Elemelere katıl ya da katılamıyorsan kendi video'nu çek, www.redbullstreetstyle.com adresine yükle.
    -Türkiye finalinde yarışacak 16 kişiden biri sen ol.
    -Türkiye'yi Brezilya'da sen temsil et!
#09.07.2008 17:25 0 0 0
  • kayseridekine sizleri davet ederim
#15.07.2008 17:03 0 0 0