MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 adet ekşi elma
1 silme çay kaşığı tarçın, (isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz.)
1 silme çay kaşığı zencefil, (isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz.)
1 çorba kaşığı pudra şekeri (üzerine)


YAPILIŞI:

Yumurtalar şekerle 5 dak çırpılır.
Yoğurt, sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.
Başka bir kapta un, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve vanilya karıştırılır ve bu karışım yumurtalı karışıma ilave edilir.
Yağlanmış tepsiye dökülür. ( bu malzemeler yaklaşık 26 cm çaplı borcam tepsi için)
Elmalar ikiye bölünür. Kabukları soyulur ve yarım elmalar tam kesilmeyecek şekilde dlimlenir. Kesik yerleri üste gelecek şekilde kekin üzerine bastırılır. Elmalar hamurun üzerinde gözüksün.
Daha sonradan kek önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirirlir. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 429
favori
like
share