Malzemeler:


1 ekmek
2 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
10 ince dilim çemensiz pastırma
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı hardal
Yarım çay kaşığı acı sos
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı krema
1 demet semizotu
5 haşlanmış yumurta

Hazırlanışı:

*Ekmeği önce uzunlamasına, sonra dilim dilim kesip fırın tepsisine yerleştirin. Sarımsak ve zeytinyağının yarısını bir kasede karıştırın. Ekmeklerin üzerine bu karışımı sürüp fırında yaklaşık 3-4 dakika kızartın.

*Pastırma dilimlerini küp şeklinde kesin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş tavada kızartın. Yumurta sarısı, hardal, acı sos, sirke, limon suyu, krema ve kalan sarımsağı küçük bir kasede karıştırın. Kalan zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.

*Semizotunu iri parçalar şeklinde elinizle ayırın. Bol suyla yıkayıp iyice süzün. Haşlanmış yumurtaları soyup dilimleyin.

*Semizotunu salata tabağına alıp üzerine sosu gezdirin ve harmanlayın. Pastırma, dilimlenmiş yumurta ve kızarmış ekmeği ekleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 348
favori
like
share